Ingezonden persbericht


Persbericht
Zwartewaterlandloop 2011

De Zwartewaterlandloop: hardloopevenement dwars door de natuur

Zwartsluis, een meestal rustig dorp dat ingeklemd ligt tussen twee bijzondere natuurgebieden: 'De Wieden' en 'De Olde Maten'. Dit jaar wordt middenin die natuur de eerste jubileumstrijd gestreden, het is de vijfde editie voor de Zwarteaterlandloop. Zaterdag 3 september tijdens de laatste Zwartsluizer Zaterdag kunnen hardlopers zich sportief aan elkaar meten.

Jubileumeditie met veel vernieuwing
Het begon vijf jaar geleden met drie mensen. Eén hardloper, één sportliefhebber en één, laten we zeggen, toeschouwer (bij een wedstrijd zijn er sporters nodig en mensen die toekijken immers). Na vijf jaar was het tijd voor een flinke verandering. De sportliefhebber was zich al gaan specialiseren in een geheel aan Sluziger activiteiten en de hardloper en toeschouwer hebben dit jaar versterking gezocht en gekregen van een enthousiaste groep Zwartewaterlandloopliefhebbers.

Een versterkt bestuur betekent ook meteen dat zaken zijn aangepakt. "Een onderdeel van ons evenement dat we maar niet goed op de rails kregen, pakken we dit jaar professioneel aan. We willen gewoon dat het dit jaar nou eens soepel loopt met zowel het inschrijven als met de verwerking van de uitslagen. We waren al gaan werken bij de volwassenen met het hardlopen met chips, maar dit bleek nog niet voldoende. Daarom hebben we nu de modules inschrijven.nl en uitslagen.nl aangeschaft. En dit geeft ons enorm veel vertrouwen voor het komend evenement", legt Marco Mosman uit.

Nu er met deze twee modules gewerkt gaat worden, betekent het meteen dat er een tweede radicale vernieuwing doorgevoerd moet worden bij de Zwartewaterlandloop. "De jeugdrenners mochten nog zonder chip meedoen, maar dit jaar zullen ook de deelnemers aan de Jeugdrun meelopen mét chip. Omdat wij het belangrijk vinden dat de jeugd kennis maakt hardlopen als sport, dragen wij de kosten hiervan", verzekert Marco Mosman.

Dit betekent allemaal dat er voor de jeugd 's middags eerst om 15.00 uur een Jeugdrun is van 1 kilometer, en dat is natuurlijk maar 1000 meter (om 14.00 uur begint er een gezellige warming-up). 's Avonds is er voor de volwassenen de Zwartewaterlandloop van 12,5 kilometer vanaf 18.30 uur (inschrijven vanaf 16.00 uur). Voor degenen die 12,5 kilometer nog een beetje teveel van het goede vinden, is er de mogelijkheid dit in estafettevorm te doen (in groepsverband 2 x 6,25km of 3 x 4,17km).

Zoals elk jaar is er ook weer een goed doel verbonden aan de Zwartewaterlandloop. Dit jaar is dit de Dierenambulance. Tijdens de Zwartewaterlandloop zullen vertegenwoordigers van de Dierenambulance aanwezig zijn.

Inschrijven voor de Zwartewaterlandloop (12,5 kilometer en de estafette-afstanden) en de Jeugdrun kan via www.zwartewaterlandloop.nl.