Gemeente Breda

Aanleg parkeerplaatsen Rijpstraat

De gemeente is deze week gestart met het aanleggen van parkeerplaatsen in uw straat. Door de werkzaamheden aan het Dr. Struyckenplein maakt er meer verkeer gebruik van de Rijpstraat. Ook rijden de bussen van busmaatschappij Veolia door uw straat. Veolia heeft aangegeven dat door de geparkeerde auto's buschauffeurs problemen ondervinden als ze elkaar moeten passeren. Om de verkeerssituatie overzichtelijker en veiliger te maken en de kans op schade aan geparkeerde auto's te vermijden, neemt de gemeente een aantal tijdelijke maatregelen. De werkzaamheden duren tot en met volgende week.

Wat vooraf ging

De werkzaamheden aan het Dr. Struyckenplein zijn in volle gang. Nadat de Gemeente Breda en de nutsbedrijven verschillende kabels hebben verlegd, is het oude flatgebouw aan het plein voor de vakantie gesloopt. Hierna is de aannemer begonnen met het opruimen en het bouwrijp maken van het terrein. Op deze locatie komt een winkelblok met appartementen. Eind augustus is de Nederlandse Bouw Unie (NBU) in opdracht van de woningcorporatie WonenBreburg gestart met de voorbereidende bouwwerkzaamheden hiervoor. Één van deze bouwrijp werkzaamheden is het verbinden van de Rijpstraat met de Dr. Struyckenstraat. De oude straat over het plein is inmiddels buiten werking omdat deze binnen het bouwperceel van WonenBreburg valt. De Rijpstraat is zodoende een straat geworden die drukker is met ondermeer het busverkeer.

De gemeente heeft besloten om tussen de bomen aan de Rijpstraat tijdelijke parkeerplaatsen aan te leggen, zodat het parkeren op de rijbaan niet langer meer nodig is. Tussen de bomen worden in totaal 15 parkeerplaatsen aangelegd. Hierdoor ontstaat een overzichtelijke veilige situatie in uw straat. De parkeerplaatsen zijn 9 september klaar. Vanaf dan geldt er ook een parkeerverbod voor het parkeren buiten de parkeervakken. Daarmee is parkeren op de rijbaan niet langer toegestaan. Het parkeerverbod wordt met borden aangegeven.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer E. Willekens van de Gemeente Breda, telefoonnummer (076) 529 40 41, e-mailadres elm.willekens@breda.nl.

Vragen aan de gemeente?
Deel Aanleg parkeerplaatsen Rijpstraat op Twitter Deel Aanleg parkeerplaatsen Rijpstraat op Facebook Deel Aanleg parkeerplaatsen Rijpstraat op Hyves

02sep