NTR Radioprijzen 2011 naar Floris Alberse en Carmien Michels

Persbericht van NTR

Hilversum, 3 september 2011 - De NTR Radioprijs 2011, de jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor jonge radiomakers, is in de categorie Nieuws toegekend aan Floris Alberse (Universiteit van Amsterdam) voor 'De flat van mijn opa'. In de categorie Cultuur won de Vlaamse Carmien Michels (Artesis Woordkunst Antwerpen) met 'Een stofje in de eeuwigheid'. Dat maakte de NTR vanmiddag bekend in een live-uitzending vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Floris Alberse maakte volgens juryvoorzitter Pieter Broertjes een origineel programma over zijn opa die zich niet meer thuis voelt in zijn flat in Den Haag: "Dit is een goed voorbeeld van een groot actueel onderwerp dat persoonlijk wordt gemaakt. Daardoor grijpt het je."

Carmien Michels maakte "een mooi, origineel en melancholisch portret van een vrouw op leeftijd." Het programma is met humor gemaakt en de ondersteunende muziek is erg goed gekozen, aldus de jury, die behalve Pieter Broertjes bestond uit Vincent Bijlo, Koen de Smet, Willemijn Veenhoven en Kees Vlaanderen.

Links:
http://www.ntr.nl/radioprijs



Razende Robot Reporter