Rik van Drielen behaalt negende plaats op WK sporthouthakken


Wereldkampioenschap STIHL® Timbersports® Series brengt internationale topatleten naar Roermond

Roermond, 3 september 2011 - Vandaag is de Nederlander Rik van Drielen als negende geëindigd op het Wereldkampioenschap STIHL® Timbersports® Series. Dit internationale sportevenement belooft ieder jaar weer spanning en spektakel. Meer dan 4.000 bezoekers konden in Roermond niet alleen genieten van het mooie weer, maar ook van een sportieve strijd tussen de beste sporthouthakkers van de wereld. Jason Wynyard (Nieuw-Zeeland) heeft het individuele wereldkampioenschap 2011 gewonnen en daarmee zijn titel van vorig jaar geprolongeerd. Hij werd op de voet gevolgd door Christophe Geissler (Zwitserland) en Martin Komarek (Tsjechië).

Vooral Rik's prestatie met de 'Hot Saw' was zeer indrukwekkend. Voor deze discipline moest Rik met een opgevoerde, extreem krachtige motorzaag een horizontaal verankerd houtblok (Ø 46 cm) binnen een stuk van 15 cm drie volledige cookies zagen. Hij had hier slechts 7.00 seconden voor nodig. In het eindklassement van het kampioenschap bleef de Belg David Bergen 2 punten voor op Rik. David eindigde op de achtste plaats.

Vandaag streden de internationale sporters om de individuele titel in zes verschillende zaag- en bijldisciplines. Morgen (zondag) staat de competitie in het teken van de strijd tussen de landenteams. In totaal nemen 22 landen het tegen elkaar op om de felbegeerde titel in de wacht te slepen.

STIHL® Timbersports® Series is een internationale competitie voor houtsporten, waarbij atleten in zes verschillende disciplines de strijd met elkaar aan gaan op een internationaal podium. Ruim 4.000 bezoekers aanschouwden dit evenement in Roermond. Dit jaar vond het WK voor het eerst in de geschiedenis plaats in Nederland. Het WK van 2012 wordt georganiseerd in Lillehammer, Noorwegen.