Kleurrijk Indiaas feest in Eindhovense straten


Optocht en Oosterse markt tijdens “Ratha Yatra 2011”

Eindhoven, 20110823 -- Op zaterdag 3 september trekt een vrolijke en kleurrijke stoet van dansende en zingende mensen door Eindhoven met een overdadig versierde praalwagen. De optocht begint rond half twee bij het St.Trudoplein. Rond vier uur arriveert de stoet op het Begijnenhof, waar al om tien 's ochtends een multiculturele markt van start is gegaan. Bezoekers kunnen er genieten van een gratis vegetarische maaltijd en een podiumprogramma met Indiase muziek. Het niet-commerciële, spirituele festival wordt dit jaar alweer voor de vijfde keer georganiseerd door door ISKCON Eindhoven.

Karrenfestival

Ratha Yatra is een Karrenfestival dat van oorsprong in India wordt gehouden. Tegenwoordig vindt het elk jaar plaats in meer dan honderd steden over de hele wereld. Vanwege de spiritueel gunstige effecten nemen niet alleen Hindoes deel aan het festival, maar iedereen ongeacht ras, geloof en cultuur. Op de praalwagen zijn tijdens de stoet beeldgedaantenissen te zien van ondermeer Jaganatha – de Heer van het Universum.

Route van de optocht

St.Trudoplein (13.30 uur), Strijpsestraat, Willemstraat, Kleine Berg, Grote Berg, Kerkstraat, Catharinaplein, Begijnenhof (16.00 uur). De Oosterse Markt op het Begijnenhof vindt plaats van 10.00 tot 19.00 uur.

http://iskconehv.blogspot.com





ISKON EIndhoven