Persbericht

Ticketverkoop voor Wereldkampioenschap STIHL Timbersport Series van start Nederland is dit jaar ontmoetingsplaats voor top-sporthouthakkers wereldwijd

Puurs, 7 juli 2011 - De kaartverkoop voor de STIHL Timbersports Series wereldkampioenschappen in Roermond is van start gegaan. Op zaterdag 3 september en zondag 4 september ontmoeten topsporters uit 22 landen elkaar in Limburg om hun krachten te meten op onderdelen als Springboard en Single Buck. De tickets voor dit evenement zijn verkrijgbaar via http://www.eventim.nl.

Eind mei hebben 16 topsporters uit Nederland, België en Luxemburg gestreden om een felbegeerd WK-ticket tijdens de STIHL Timbersports Series Benelux kampioenschappen. De wereldkampioenschappen worden voor de eerste keer in Nederland gehouden en de organisatie verwacht meer dan 100 sporters uit Europa, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten, Canada en Australië. Op 3 september strijden de deelnemers om de wereldtitel individueel en 4 september staan de landenteams tegenover elkaar. Timbersport wedstrijden zijn een waar spektakel voor de aanwezige toeschouwers en er worden dan ook zeker 10.000 bezoekers verwacht. Voor een impressie van het evenement kunt u kijken op: http://www.youtube.com/watch?v=s3Yar-7sKfo

De deelnemers strijden aan de hand van drie bijl- en drie zaagdisciplines om de medailles en de felbegeerde titel van wereldkampioen STIHL Timbersports Series. Kracht, uithoudingsvermogen en de perfecte omgang met het materiaal beslissen daarbij over winst en verlies. Bij de wereldkampioenschappen van 2010 in Oostenrijk won de Nieuw-Zeelander Jason Wynyard de titel.

De tickets voor het evenement zijn verkrijgbaar via http://www.eventim.nl. Tevens zijn ter plaatse kaarten te koop bij de vestigingen van de VVV in Roermond (Markt 17, 6041 EL Roermond), Thorn, Roerdalen en Beesel-Reuver. Kaarten kosten ¤10 voor volwassenen en ¤6 voor kinderen en jongeren onder de 16 jaar exclusief voorverkoop- en verzendkosten. Telefonisch bestellen kan via 0900-1330 (¤0,45 p/m) van maandag t/m zaterdag tussen 09.00 -21.00 uur. Plaatsen voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders zijn te koop via 0900-1300 (¤0,45 p/m).