Gemeente Apeldoorn

17-8-2011

Gratis praktijkdag voor jonge automobilisten

Jonge autorijders in de gemeente Apeldoorn die tussen de drie maanden en twee jaar geleden hun rijbewijs hebben gehaald, kunnen op 3, 9 en 10 september gratis meedoen aan The Drive Xperience. Dit is een praktische, leerzame én ook leuke praktijkdag voor jonge autorijders die al zelfstandig rijervaring hebben opgedaan. Hiervoor worden auto's beschikbaar gesteld, dus het bezit van een eigen auto is niet nodig.

De praktijkdag voor jonge autorijders wordt georganiseerd op initiatief van de gemeente, in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG), dat deze dag ook subsidieert. Deze praktijkdag is een unieke gelegenheid voor jonge autorijders om te ervaren hoe goed zij in de praktijk rijden en welke verbeterpunten er wellicht nog zijn te behalen. Susan Martens, verkeerskundige van de gemeente Apeldoorn: "De gemeente Apeldoorn vindt veiligheid op de weg heel belangrijk. Wij helpen jonge verkeersdeelnemers dan ook graag op weg. Als je net je rijbewijs hebt, ben je soms onzeker over je rijstijl. Tijdens de praktijkdag krijgen deelnemers feedback op hun rijstijl, maar ook handige tips. En zij wisselen ervaringen uit met andere deelnemers. Deelnemers van de praktijkdagen in 2010 reageerden positief en ook verrast. The Drive Xperience benadert het namelijk positief en laat ook zien wat er goed gaat."

De Drive Xperience bestaat uit drie onderdelen. In de Road Xperience gaan drie jongeren en een coach anderhalf uur rijden door de omgeving. Zij geven elkaar feedback en krijgen die van de coach. In het onderdeel Track Xperience oefenen de deelnemers noodstops op een ter plaatse aangelegde mobiele rem/slipbaan bij 30 en 50 km per uur op een nat én een spiegelglad wegdek. Het derde onderdeel van deze dag is de Xperience Xchange: een groepsdiscussie en ervaringsuitwisseling met alle deelnemers over de werking van alcohol en drugs in het verkeer en hoe je daarmee kunt omgaan.

Aanmelden
Meer informatie over The Drive Xperience is te vinden op www.jongeautorijders.nl en op www.thedrivexperience.nl. Aanmelden kan ook op deze websites. Bij veel interesse worden er meer dagen georganiseerd. Op zaterdag begint de dag om 9.00 tot uiterlijk 16.00 uur en op vrijdag is dat van 13.00 - 21.00 uur. Er kunnen per praktijkdag 40 jonge autorijders meedoen.

Einde persbericht