Vanaf 3 september /m 1 oktober 2011
Presenteren Blaton & Rypson, Anthropologists in Art: Eroica - Lovesongs n Lullabies
by
Jimmy Rage & Kato Tan
at
WM Gallery

In hun nieuwste tentoonstelling "Eroica - Lovesongs n Lullabies" zijn Rage & Tan erin geslaagd om speelsheid met subtiliteit te vermengen, evenals het combineren van invasief voyeurisme en privé intimiteit.

In sommige gevallen reopen Rage & Tan's werken de 'stoute' stereoscopen, dagerreotypieën en briefkaarten uit het Parijs van de late 19de en begin 20ste eeuw. In ravottende houdingen van eenduidige seksualiteit, zijn deze gestileerde vrouwelijke lichamen niet enkel en alleen weergegeven als objecten van mannelijke lust. Ze worden juist verwerkt tot elegante beelden, waarin gestileerde lagen van inhoudelijke context verwerkt zijn; kousen gemaakt van wolkenkrabbers, een met zoutkristallen bezaaide achtergrond, druppels van liquiditeit die hun weg langs een pagina vol muzieknoten druipen.

Het doel van Eroica is om een sexy glans in onze dagelijkse fantasie van lust, poëzie en intimiteit te injecteren. Doordrenkt van poëzie, brengt hun werk een gevoel van kwetsbaarheid, een diep verlangen, een nieuwe manier om het erotisch lichaam te vieren.

Rage & Tan's beelden zijn een offergave voor het genot. Speels en sublimerend, ontstaat er een transitie van archetypische cliché's naar de magische schoonheid van gelaagde elegantie.




Ingezonden persbericht