Ingezonden persbericht


En de genomineerden zijn... Steenbergen Stipendium 2011

PERSBERICHT_18.AUG.2011

TENTOONSTELLING 03.SEP_30.OKT.2011

DAG VAN DE FOTOGRAFIESTUDENT DINSDAG 25.OKT.2011 _van_14_16.30_uur

UITREIKING DINSDAG 25.OKT.2011_van_17_18.30 uur

De genomineerden voor het Steenbergen Stipendium 2011, de belangrijkste prijs voor jonge fotografen in Nederland, zijn bekend...

Pieter van den Boogaart - Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag

Sanne Kabalt - Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht Guus Kaandorp - Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag

Raoul de Lange - Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag

Lotte Reimann - Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam

Hun afstudeerwerk is te zien in het Nederlands Fotomuseum van 3 september t/m 30 oktober 2011. Ook dit jaar kan het publiek weer haar voorkeur uitbrengen (tot 25 oktober 2011, 13 uur). Donderdag 25 oktober 2011 zal -voor de veertiende keer, de winnaar van het Steeenbergen Stipendium bekend worden gemaakt, evenals de winnaar van de Publieksprijs.

Elk jaar bezoekt de jury, deze editie bestaande uit Kim Knoppers (voorzitter), Colette Olof (curator Foam) en Koen Hauser (fotograaf) voor de Steenbergen Stichting de Nederlandse kunstacademies die een aparte afstudeerrichting fotografie hebben. Het werk van de genomineerden wordt gepresenteerd in een tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum. De uiteindelijke winnaar van het stipendium voor jonge fotografen ontvangt een bedrag van ¤ 5.000. Eerdere winnnaars van het Steenbergen Stipendium zijn Wytske van Keulen, Yvonne Lancet, Andrea Stultiens, Thomas Schlijper, Kim Krijnen, Myne Soe-Pedersen, Petra Stavast, Marcel Borsten, Hannah Horsch, Magdalena Pilko, Mark Vincent Houston, Joris Jansen en Hrair Sarkissian.

De middag voorafgaand aan de uitreiking vindt wederom de Dag van de Fotografiestudent plaats, waar gerenommeerde (inter)nationale fotografen hun kennis zullen delen met de jonge lichting Nederlandse fotografietalenten. Thema dit jaar zal zijn de 'comeback' van de analoge fotografie.

Nederlands Fotomuseum

Wilhelminakade 332

3072 AR Rotterdam

www.nederlandsfotomuseum.nl

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag 10 tot 17 uur

Zaterdag en zondag 11 tot 17 uur