Ingezonden persbericht


Persbericht: Gratis cabaretfestival in vernieuwd openluchttheater Hilversum

Op zaterdag 3 september vindt op Landgoed Zonnestraal vlakbij Hilversum Olaf en Jasper met Vrienden in de Bosjes plaats. Het is de zevende keer dat dit gratis muziek- en cabaretfestival wordt georganiseerd. Vanaf 16.00 uur zijn bezoekers van harte welkom in het opgeknapte openluchttheater in het Loosdrechtse Bos om te genieten van optredens van onder anderen:

Wilko Terwijn - Vaste headliner van de Comedy Explosion en één van de groten in het Nederlandse comedycircuit. Maarten Ebbers - Winnaar Leids Cabaret Festival 2009 Poolvogel - Finalisten Amsterdams Kleinkunstfestival 2011 Esther Groenenberg - Bekend van de Youtube-hit 'Oh meisje' Het openluchtfestival Olaf en Jasper met Vrienden in de Bosjes is gratis toegankelijk en begint om 16.00 uur. Meer informatie, het volledige programma en de routebeschrijving zijn te vinden op www.olafenjaspermetvriendenindebosjes.nl.

Het openluchttheater in het Loosdrechtse Bos heeft voor de gelegenheid een transformatie ondergaan. De verzakte wal is van stevige betimmering voorzien en er werd een permanent podium gebouwd. Vrijwilligers van het festival hielpen mee met het opknappen van het amfitheater en het omringende bos. Jasper Smit: "We zijn verguld met het prachtige nieuwe theater. Het festival is de laatste jaren zo gegroeid dat we moesten overwegen een ruimere locatie te zoeken. Maar de Bosjes hoort bij Hilversum en bij Zonnestraal. Door deze opknapbeurt kunnen we hier nog jaren voort".

Het festival begon ooit als feestje, maar is uitgegroeid tot een bijzonder evenement voor jong en oud. Er is uitgebreide catering, inclusief de nu al beroemde Bosjessoep, bezoekers kunnen shirts laten bedrukken en er is zelfs speciaal Bosjesbier. Maar, benadrukt de organisatie, het blijft een feestje: iedereen werkt belangeloos mee, de toegang is gratis en als het donker wordt, is het hele bos verlicht met lampjes.

Noot voor de redactie (