Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Den Haag, 23 augustus 2011

MUTESOUNDS LAAT ZIEN DAT MUZIEK MEER DAN EEN BEAT ALLEEN IS TIJDENS HAAGSE MUSEUMNACHT

Zaterdag 3 september 2011 kunnen voor het eerst ook de bezoekers van de Haagse Museumnacht kennismaken met alweer de 4de editie van MuteSounds, festival voor doven, slechthorenden en horenden. Van muziek en theater tot borduren en dansen op een trilvloer. MuteSounds laat zien dat muziek meer dan een beat alleen is. Ditmaal in Strandpaviljoen Buiten op het strand van Scheveningen.

MuteSounds is een van de afterparty's tijdens de Haagse Museumnacht. Het team van MuteSounds haalt alles uit de kast, om de nog niet bekende bezoekers van dit festival, kennis te laten maken met een uniek festival, dat verder gaat dan alleen muziek Strandpaviljoen Buiten wordt omgetoverd tot een muzikale speeltuin waar van alles is te doen. Niemand hoeft zich te vervelen!

Wat staat er op het programma?

Typhoon & live-band: deze bekende MC en poëet treedt tijdens MuteSounds voor het eerst op met een muziekgebarentolk.

Tegendraads (live borduren): tijdens MuteSounds kunnen bezoekers op hun eigen T-shirt gratis een zelfverzonnen woord in het gebarenalfabet laten borduren bij de mobiele borduurmachine van Tegendraads.

Theater met een smaakje: theatercollectief Nynokë introduceert dit jaar voor het eerst het smaakloket. Een moment dat door iedereen geproefd en beleefd mag worden.

A-GAEKE analog vj-team: een unieke vertoning. Dit is vj'en zoals niemand gewend is. Allemaal live. Dit team besmeurt de omgeving met ambachtelijk gebakken visuals, handgemaakte maskers, verf, te veel om op te noemen.

PIXELS: bezoekers kunnen met maar liefst 45 kubussen hun eigen bouwwerk creëren. De met led verlichte kubussen kunnen voor een prachtig schouwspel zorgen.

Dekmantel Soundsystem: energiek trio dat Disco, Detroit, Italo en Techno uit de speakers knalt.

Sweatshop Soundsystem: dit duo draait allerlei soorten muziekstijlen van Chicago House tot UK garage.

Trilvloer: niet weg te denken is de trilvloer. Voel elke bass door je lichaam doortrillen. Stilstaan op muziek kan niet meer! Deze productie is een co-productie met het Paard van Troje.

Achtergrond MuteSounds
MuteSounds begon in 2008 als een onschuldig afstudeerproject van vier Haagse studenten van Hogeschool Inholland. Ondertussen is het uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend festival voor doven, slechthorende én horenden, waarbij de zintuigen op een unieke manier geprikkeld worden.

MuteSounds wordt mede mogelijk gemaakt dankzij:
Comfoor, Fonds1818, Fonds Nuts Ohra, Gemeente Den Haag, Haags Groene Kruis Fonds, Hogeschool Inholland Den Haag, Hulskamp audiovisueel, Madurodam Steunfonds, MAKS Event Management, MEIK Productions, Museumnacht Den Haag, NSGK voor het gehandicapte kind, Paard van Troje, Prins Bernhard Cultuurfonds, Smits light & Sound, Strandpaviljoen Buiten, VSBFonds.

MUTESOUNDS
Datum: zaterdag 3 september 2011
Tijd: 22.00 - 04.00 uur
Locatie: Strandpaviljoen Buiten, Zwarte Pad 67, Scheveningen Prijs: vvk 10 euro / deur 15 euro
Voor meer informatie over het programma, de locatie en kaartverkoop zie; www.mutesounds.nl

Voor het laatste nieuws rondom MuteSounds kunt u ons volgen op Twitter: www.twitter.com/mutesoundsDH



Ingezonden persbericht