Stadsherstel Amsterdam


Stadsherstels Oude Molen voor één dag trouwlocatie

Waar: De Oude Molen/Akermolen, Zwarte Pad 30 te Amsterdam

Wanneer: zaterdag 3 september

Tijd: 11.00 tot 16.00 uur

Entree: gratis toegang, trouwende stellen ¤ 50,- per paaar

In samenwerking met Wed and Walk biedt Stadsherstel stellen de kans om zich voor één dag in de echt met elkaar te laten verbinden. Dat is op zich al heel bijzonder. De unieke locatie - een molen zonder wieken - geeft de dag nog iets extra's.

De trouwlustigen hoeven zelf geen voorbereidingen te treffen. Wed and Walk heeft alles voor het paar klaarliggen: sprookjesachtige bruidsjurken, sluiers, vintage jacquets, plastic bruidsboeketten, de muziek en natuurlijk gouden plastic ringen met fonkelende edelstenen. Aan alle ingrediënten voor een geslaagde en romantische dag is gedacht. Van de miniceremonie onder de rozenboog vol bloemetjes wordt een trouwfoto gemaakt die het stel mee naar huis krijgt.

Het sprookje duurt tot zonsopkomst; bij de eerste zonnestralen is alles voorbij en is het huwelijk niet langer geldig. De kosten voor trouwen voor één dag zijn ¤ 50,- per paar. Opgeven kan via trrouwenvoor1dag.nl.

De Oude Molen
De Oude Molen in Osdorp, ook wel de Akermolen genoemd, werd in september 2010 opgeleverd na een grondige restauratie door eigenaar Stadsherstel Amsterdam. Naast de nieuwe functie als theehuis, draaiende gehouden door mensen met een verstandelijke beperking, is in de molen een informatiepunt over de restauratie en de historie van de molen en over de geschiedenis van de omgeving en de recreatieve en cultuurhistorische mogelijkheden in de nabijheid.

Stadsherstel Amsterdam NV

Stadsherstel Amsterdam (opgericht in 1956) is de grootste restaurerende organisatie van Nederland en zet zich in voor erfgoed, monumenten en cultuur. Stadsherstel is eigenaar van meer dan 500 panden in en rondom Amsterdam, variërend van woonhuizen tot kerken en industriële monumenten. Stadsherstel is altijd op zoek naar de meest passende (her)bestemming voor de panden in haar bezit, dat zij onderhoudt, beheert en verhuurt. De restauratieomzet bedraagt gemiddeld ¤ 10 miljoen per jaar.

Sinds enkele jaren is haar werkgebied uitgebreid tot de Stelling van Amsterdam. In 2009 is Stadsherstel Haarlem overgenomen en samen met woningcoöperatie Parteon werd Stadsherstel Zaanstreek opgericht, die onder andere 23 panden op de Zaanse Schans bezit.

De meeste projecten van Stadsherstel worden als leerlingbouwplaatsen uitgevoerd. Waar mogelijk tevens als restauratie-opleidingsproject, omdat Stadsherstel graag ziet dat het restauratieambacht wordt doorgegeven. Ook werkt ze vaak samen met de Stichting Herstelling, die speciaal opgericht is voor jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Een aantal bijzondere panden verhuurt Stadsherstel voor o.a. congressen, lezingen, concerten en huwelijksvoltrekkingen via haar afdeling Exploitatie Bijzondere Locaties. De Vereniging Vrienden, met meer dan 2500 leden, ondersteunt al meer dan 25 jaar de restauratiewerkzaamheden van Stadsherstel.

Volg Stadsherstel op Facebook en Twitter.


Noot voor de redactie,

Stadsherstel Amsterdam