Ingezonden persbericht


Danshuis Station Zuid

PERSBERICHT
Datum: 31 augustus 2011

Tournee SKIN gestart: 3 september in De NWE Vorst Tilburg

Dansbelevenis met publiek als 'levende huid'

Tilburg - Dansvoorstelling SKIN gaat na een succesvolle première op het festival Cultura Nova verder op tournee. Aanstaande zaterdag 3 september is SKIN te zien in De NWE Vorst in Tilburg om 19.30 en 21.15 uur. Het publiek zit in een cirkel om de dansers heen en vormt zo als het ware een levende huid. In deze intieme sfeer ademt het publiek mee met de dansers, ziet hun kippenvel en zweet. De choreografie van SKIN is in handen van Pia Meuthen, huischoreograaf van Danshuis Station Zuid.

De stad als inspiratie
Het publiek zit in een cirkel, met in de rug een flinterdun doek, doorschijnend, maar hier en daar gespalkt als een kale muur in een nog te renoveren stadsdeel. De dans vindt om het publiek heen plaats, voor hen, tussen hen, achter hen. Voor SKIN liet choreografe Pia Meuthen zich mede inspireren door grote steden, waar mensen dicht op elkaar leven, maar zich tegelijkertijd kunnen onderdompelen in anonimiteit. Wat als we inzoomen op deze gestructureerde chaos? Vier mensen op zoek naar contact. Verlangend naar de ontmoeting met de ander, naar aanraking, naar huid op huid. Stadsgeluiden, flarden tekst, stemmen en dansende lijven komen in SKIN bijeen tot een eigentijdse, invoelbare en bij vlagen sensuele schets van het openbare en het emotionele leven. Meeslepend, toegankelijk en vooral herkenbaar.

Videofragmenten
de trailer: http://www.youtube.com/user/danshuisstationzuid en de uitzending op Cultura Nova TV: http://www.youtube.com/watch?v=r_uRGwzKON0&feature=player_detailpage

Internationale samenwerking
SKIN is een productie van Danshuis Station Zuid in coproductie met Cultura Nova (Heerlen), tanzhaus nrw (Düsseldorf), The Place (Londen), in samenwerking met Panama Pictures. SKIN is na onderstaande tournee ook te zien in Düsseldorf en Londen.

Speelijst:
Première 29 - 31 aug Kerkrade: Parkstad Limburg theaters (festival Cultura Nova) 03 sep Tilburg: De NWE Vorst
10 sep Maastricht: Theater aan het Vrijthof
16 sep Breda: Chassé Theater
22 sep Nijmegen: Theater Lux
24 sep Eindhoven: Parktheater
06 okt Den Bosch: Verkadefabriek
13 okt Goes: Theater De Mythe (als onderdeel van Dansweek Zeeland) 20 okt Arnhem: Schouwburg Arnhem
26 - 28 okt Tilburg: Danshuis Station Zuid
29 okt Den Haag:Theater De Regentes
31 okt Amsterdam: Theater Bellevue
23 nov Weert: Munttheater
29 nov Middelburg: Stadsschouwburg
30 nov Roosendaal: Schouwburg De Kring
8 dec Venlo: Theater de Maaspoort