Gemeente Nieuwegein

vrijdag, 2 september 2011

De Stadsmarkt, daar zit muziek in en dat proef je!

Nieuwegein kent drie markten: De Stadsmarkt in de binnenstad, de markt op het Muntplein en de markt in de Dorpsstraat. De oude locatie is nodig voor bouwactiviteiten, daarom is de Stadsmarkt op zaterdag verhuisd naar de Hagestede (Parkeerterrein P West). Zaterdag 3 september wordt de markt officieel geopend. Wij nodigen u van harte uit om samen met de marktkooplieden de opening van de markt te vieren.

De markt wordt feestelijk geopend met live cooking en muziek. Cees van Suylekom, de kok van het Kleur-, Geur- en Smaakcentrum, maakt tot circa 13.30 uur heerlijke gerechten met de producten van de markt. Hij geeft de bezoekers tips en beantwoordt vragen over de bereiding van producten. Wethouder Lubbinge zal hem vanaf 10.00 uur assisteren. Met het uitdelen van de gerechtjes aan de bezoekers van de markt, wordt de markt officieel geopend. Bandjes zorgen de hele dag voor een muzikale vrolijke noot.

Nieuwe locatie

De marktkooplieden en de gemeente zochten samen naar een goede opstelling van de kramen en verkoopwagens. De nieuwe indeling staat garant voor een klantvriendelijke en kwalitatief hoogwaardige zaterdagmarkt. De nieuwe locatie op het Parkeerterrein is tijdelijk. Wanneer de werkzaamheden in het Oostelijk deel van de Binnenstad ver genoeg gevorderd zijn, zal de Stadsmarkt naar haar definitieve locatie op het Stadsplein verhuizen.

Reacties

---

0 reactie(s)
|
reageren