PURA VIDA heeft PRIMEUR: NNO met THE BEATLES


BLAUWESTAD, 20110721 -- Zaterdag 3 september zal aan de boorden van het Oldambtmeer weer het gratis openluchtconcert Pura Vida plaats vinden. Inmiddels al weer de vijfde op rij: het eerste lustrum! En dat mag best een feestelijk tintje krijgen vond organisator/presentator Gerrie de Vrieze. Hij wist het Noord Nederlands Orkest over te halen voor de primeur van een deel van The Beatles concerten die dit fameuze orkest in september gaat doen in een aantal grote theaters.

In navolging van het succes dat het NNO de afgelopen jaren had met concerten gewijd aan Pink Floyd en Queen is het natuurlijk logisch dat een hommage aan The Fabulous Four niet kon uitblijven. Men gaf componist/arrangeur Tom Trapp de eervolle opdracht om de meest spraakmakende hits van John, Paul, George en Ringo symfonisch te vertalen. Voor de vocale invulling zullen Chris Zegers en de beide zoons van Boudewijn de Groot, Jim en Marcel, het 80-man sterke orkest bij staan.

Het concert in Blauwestad zal net als de vorige edities ui twee delen bestaan, na de pauze is het smullen van de symfonische Beatlemania. De eerste helft zullen fragmenten van de legendarische musical The Westside Story en Bommen Berend ten gehore worden gebracht. De laatste geschreven door de Groningse componist Arnold Veeman over de onmogelijk liefde van een katholieke student en een protestantse dienstbode in het voor de Stad zo belangrijke jaar 1672. De teksten van deze songs worden vertolkt door Noud Jaspers, Marieke Olthof en Bert Suhlman.

Pura Vida is met een gemiddeld bezoekers aantal van ruim 3000 het drukst bezochte openluchtconcert van het NNO. Op zaterdag 3 september vanaf 19.30 uur is het weer zover en zal Hans Leenders voor de tweede keer aan het Oldambtmeer met zijn aanstekelijke enthousiasme de mooiste klanken uit zijn dirigeerstokje toveren.





Blauwestad