Betty Sluyzer op Manuscripta

Persbericht van Betty Sluyzer

Op zondag 4 september 2011 om 12.00 treedt Betty Sluyzer op in het Transformatorhuis ter ere van het verschijnen van Het grote voorleesboek voor peuters van Kimio/Mercis-Publishing. In Het grote voorleesboek voor peuters staan fragmenten uit elf peuterboeken van Betty Sluyzer. Vanaf 12.45 zal zij signeren bij de aanwezige boekhandel.

Betty Sluyzer is auteur, Neerlandica en taalstimuleringsspecialist. Betty Sluyzer heeft 17 jaar ervaring in het interactief voorlezen aan baby's, peuters en kleuters. "Voorlezen met boek maar ook voorpraten zonder boek heeft een zeer positief effect op het kind." aldus Betty Sluyzer. "Het is goed voor de taalontwikkeling en voor de relatie tussen voorlezer en kind. Veel voorlezen vergroot de woordenschat en vergemakkelijkt later het leren lezen. Een prentenboek dat meestal voor kleuters gemaakt is, is overigens niet per definitie geschikt voor peuters. Een goed peuterboek moet voldoen aan andere eisen dan een goed kleuterboek. Een goed boek voor peuters is bijvoorbeeld zo gemaakt dat je na een bladzijde kunt stoppen met voorlezen. In mijn Kimioboeken en dus ook in Het grote voorleesboek voor peuters is dat zo."

Over auteur en taalstimuleringsspecialist Betty Sluyzer

Betty Sluyzer studeerde Nederlands aan de UVA en begon 26 jaar geleden met het schrijven van kinderboeken. Sinds ze zelf kinderen heeft, is ze zich verder gaan verdiepen in taalontwikkeling, kinderboeken en leren lezen. Zij doet swingende presentaties, bezoekt klassen en geeft ouderavonden, cursussen en trainingen op het gebied van presenteren, taalontwikkeling, kinderboeken, dyslexie, voorlezen en leren lezen. Haar boeken zijn erg populair, ook bij kinderen die niet zo van lezen houden. Ze worden veel gebruikt in de kinderopvang, op basisscholen, in projecten en methoden voor de VVE, in BoekStart, Boekenpret, alfabetiseringsprojecten en taalachterstandprojecten. In 2009 en 2010 bracht ze in haar eigen productiemaatschappij twee cd's uit met interactieve meedoeliedjes voor baby's, peuters, kleuters en beginnende lezers: Billen Buikje Boelieboem en Circus Pindasaus. Alle liedjes passen bij boeken van Betty Sluyzer.

Gegevens nieuwe boeken en 'oude' cd's van Betty Sluyzer: Nieuw praat-weetboek: Het grote verkeersboek van Tuk ISBN 9789045415086 Nieuwe bundel: Het grote voorleesboek voor peuters ISBN 9789056477479 Nieuw prentenboek: Wielewoelewool, ik ga naar school! ISBN 9789048706853
Nieuw prentenboek: Koppiekoppie Kippie! 9789048710058 CD met tekstboekje: Billen Buikje Boelieboem ISBN 9789081465526 CD met tekstboekje: Circus Pindasaus ISBN 9789081465533

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.bettysluyzer.nl



Razende Robot Reporter