Politie Midden- en West Brabant

Waalwijkse overvaller (17) in de cel

Waalwijk, Eindhoven, 04-09-2011 o De Eindhovense politie heeft een jeugdige overvaller ingerekend. Dat gebeurde zaterdag 3 september 2011 in het centrum van Eindhoven. De 17-jarige jongen werd gezocht vanwege twee gewapende overvallen in Waalwijk en een overval in Eindoven.

Op dinsdagavond 16 augustus jl. werd een tankstation aan de Winterdijk in Waalwijk overvallen. De overvaller dreigde met en deed een greep in de kassa. Er ontstond daarbij een worsteling met een mannelijk pompmedewerker, maar er raakte niemand gewond.
Tijdens het rechercheonderzoek kwam de 17-jarige uit Waalwijk als verdachte in beeld. Hij bleek te verblijven in Eindhoven en kon afgelopen zaterdag gearresteerd worden.
De verdachte wordt ook verdachte van een soortgelijke overval op hetzelfde benzinestation in Waalwijk, gepleegd in mei 2010.
Daarnaast wordt in het onderzoek ook een gewapende overval op een Eindhovense bioscoop meegenomen van 10 augustus jl.
De verdachte is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.

De politie Midden en West Brabant geeft hoge prioriteit aan overvallen. Het korps probeert zoveel mogelijk overvallen te voorkomen én
overvallen op te lossen. De impact van een overval op slachtoffers is immers enorm. Niet alleen de politie maar ook ondernemers hebben een verantwoordelijkheid om de kans op een overval tot een minimum te beperken. Zij kunnen voorzorgs- en beveiligingsmaatregelen treffen om overvallen te voorkomen
(zie o.a. http://www.stavoorjezaak.nl)
Daarnaast doet de politie ook een nadrukkelijk beroep op de alertheid van burgers door verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.

Laatst gewijzigd 04-09-2011 13:16 | © Regio Midden en West Brabant |