Syntens

'Je collega-ondernemers zijn je beste adviseurs.' In lijn met deze gedachte start 'Nieuwe markt, nieuwe business' , een Ontwerperskring in Den Haag en in Amsterdam.

Het is een bekend gegeven: Ontwerpers in de creatieve industrie zijn, vrijwel zonder uitzondering, uitstekend in staat goede ideeën uit te laten groeien tot een mooi product voor hun klantenkring. Lastiger wordt het om nieuwe business te ontwikkelen.

Om deze verbredingsslag te kunnen maken als ondernemer heeft Syntens in samenwerking met de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) een Ontwerperskring georganiseerd. Te beginnen op 5 september in Den Haag te Ypenburg en op 20 september bij BNO in Amsterdam.

In een groep van 7 tot maximaal 10 ontwerpers volg je 4 bijeenkomsten van 3 uur. In een vertrouwelijke en informele setting werk je aan een concrete aanpak om meer opdrachten uit een specifieke markt te halen, en deel je knelpunten en ervaringen met je collega-ondernemers. Syntens adviseurs begeleiden de groep en dragen oefeningen aan. Aan bod komen strategie, marketing en verkoop, en tenminste één bijeenkomst heeft gastsprekers op het programma.

Resultaat
⢠Na elke bijeenkomst ga je naar huis met praktische tips en adviezen om je diensten en/of producten op een nieuwe markt te positioneren ⢠Je leert van jouw eigen resultaten en die van de andere ondernemers. ⢠Je ontwikkelt een waardevol netwerk van ondernemers

Voor wie?
⢠Je hebt een voor jouw nieuwe markt op het oog maar je weet niet precies hoe je die kunt benaderen.
⢠Jouw onderneming bestaat uit minimaal 2,0 fte. ⢠Je bent ondernemer en hebt een ontwerp-/designbureau of fotostudio. ⢠Je hebt de ambitie om jouw bureau te laten groeien.

Ontwerperskring Den Haag
Start: 5 september 2011
Tijd: 14.00 - 17.00 uur
Locatie: Syntens, Laan van Ypenburg 90 Den Haag Kosten: â¬168,75 (BNO-leden â¬125)

Ontwerperskring Amsterdam
Start: 20 september 2011
Tijd: 14.00 - 17.00 uur
Locatie: BNO, Danzigerkade 8a, Amsterdam
Kosten: â¬168,75 (BNO-leden â¬125)