Gemeente Vlaardingen


-

Week van de Alfabetisering 2011

De Week van de Alfabetisering is dit jaar van 5 tot en met 11 september. Een week waarin het belang van lezen, schrijven en rekenen centraal staat. Dit jaar is het thema `doe mee!'.

jongen die schrijft

De gemeente Vlaardingen, bibliotheek Vlaardingen, het ROC Albeda College en Studio-Orfeo organiseren in de Week van de Alfabetisering diverse activiteiten.

Schrijfkring
Vind je het leuk om te schrijven en over je verhaal te praten? Schrijf je dan in voor één van de schrijfkringen op zaterdag 3 september. Schrijfster Victoria Farkas begeleidt de twee schrijfkringen voor kinderen van 8 tot 12 jaar in de bibliotheek aan de Waalstraat. Voor volwassenen vinden drie schrijfkringen plaats: in eetcafé Stam onder leiding van wethouder Cees Oosterom, in café De Waal onder leiding van kunstenaar Hans Rikken en in bibliotheek Vlaardingen onder leiding van bibliotheekdirecteur Hans Mathijssen.

Verhalenschrijfwedstrijd
Leerlingen van Vlaardingse basisscholen kunnen meedoen aan een verhalenwedstrijd over `dromen'. Scholieren kunnen hun zelfverzonnen en zelfgeschreven verhaal tot en met zaterdag 3 september inleveren in de bibliotheek aan de Waalstraat 100.

Voorlezen
Tijdens het Vlaardings UitFestival op zaterdag 10 september treden op het podium in de bibliotheek taalkunstenaars op zoals cabaretiers, zangers en schrijvers. Ook worden er verhalen voorgelezen en reikt wethouder Cees Oosterom om 13:00 uur een prijs uit aan de winnaar van de verhalenschrijfwedstrijd voor scholieren.

Laaggeletterdheid
Vlaardingen telt ongeveer 8500 laaggeletterden tussen 16 en 74 jaar. Dat is 16% van de Vlaardingse bevolking. Sinds enkele jaren pakt de gemeente Vlaardingen laaggeletterdheid actief aan. Begin 2011 is daarvoor het `aanvalsplan laaggeletterdheid 2011-2014' opgesteld.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.vlaardingen.nl, www.lezenenschrijven.nl en www.samen-schrijven.nl.

Zie ook

Meer informatie


* Laaggeletterdheid

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000