Gemeente Duiven


Week van de Alfabetisering 2011 op 5 september van start


----------
Maandag 5 september start de Week van de Alfabetisering 2011. Een week waarin overal in het land activiteiten plaatsvinden die aandacht vragen voor het belang van de basisvaardigheden lezen, schrijven en rekenen. De Week heeft dit jaar als thema DOE MEE! en staat vooral in het teken van de vele lokale initiatieven die de geletterdheid van kinderen, jongeren en volwassenen bevorderen.

Stichting Lezen & Schrijven roept alle bedrijven, ziekenhuizen, scholen, kinderopvangcentra en individuen op om tussen 5 en 11 september een activiteit te organiseren. "Activiteiten mogen ludiek zijn, maar belangrijker is dat ze een start of onderdeel zijn van een langdurige en structurele aanpak van laaggeletterdheid", aldus Paul Mosterd, directeur van Stichting Lezen & Schrijven.

Foto-expositie
Tijdens deze Week van de Alfabetisering is er een foto-expositie te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis van Duiven. Iedereen is van harte welkom om de foto-expositie te bezichtigen.

Het Langste Gedicht van Duiven
Op maandag 5 september wordt de week geopend door de wethouder van Onderwijs. Er wordt dan samen met kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisscholen in Duiven, Groessen en Loo een begin gemaakt aan het Langste Gedicht van Duiven. Gedurende de hele week is er tijdens de expositie voor iedereen de mogelijkheid om zelf regels toe te voegen aan het Langste Gedicht van Duiven.

Hiermee wordt aangesloten bij de landelijke actie om een record te vestigen voor het Langste Gedicht. De landelijke inzendingen zijn te volgen op: www.langstegedicht.nl. Wilt u meer weten over laaggeletterdheid of de week van de alfabetisering? Kijk dan op www.weekvandealfabetisering.nl.