Gemeente Echt-Susteren


Vergadering Raadscommissies
logo

Volgende week vergadert de commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen op 5 en 6 september en de commissie Bestuurlijke Zaken & Dienstverlening op 7 september. De vergaderingen beginnen om 19:30 uur en vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt.

Â

Commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen, 5 september


1. Opening


2. Vaststellen agenda


3. Vaststellen verslag vergadering commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen d.d. 6 juni 2011


4. Thema: Retailvisie

Via het thema Retailvisie wil het college de commissie informeren over de Retailvisie die binnenkort in procedure gaat. De retailvisie gaat over de nieuwe ontwikkelingen voor detailhandel in het centrumgebied van Echt en bevat de volgende onderdelen: Ursulinnenplein, Bovenstestraat, Zuiderpoort, De Loop en Locatie De Valk.


5. Thema: Landschapspark Susteren (LPS)

Via het thema LPS wil het college de commissie informeren over wat LPS doet en wie wat bij LPS doet.


6. Bestemmingsplan âEcht-Zuid en Kerkveldâ

In een bestemmingsplan is beschreven waar welke bebouwing en welke activiteiten zijn toegestaan. Volgens de wet moeten bestemmingsplannen actueel zijn. Het bestemmingsplan âEcht-Zuid en Kerkveldâ was niet meer actueel. Het college heeft het plan geactualiseerd en vraagt de raad nu bestemmingsplan âEcht-Zuid en Kerkveldâ vast te stellen.


7. Vaststelling bestemmingsplan âpartiële herziening Grensmaas â locatie Visserweert 51â

In een bestemmingsplan is beschreven waar welke bebouwing en welke activiteiten zijn toegestaan. Het college heeft een nieuw bestemmingsplan voorbereid voor het perceel Visserweert 51 om het bouwen van een bedrijfswoning mogelijk te maken, het totale bouwoppervlak op het perceel te verkleinen en de bedrijfsopstallen in de omgeving in te passen. Het college stelt de raad nu voor dit bestemmingsplan vast te stellen.


8. Mededelingen portefeuillehouder(s)


9. Rondvraag


10. Sluiting

Â

Commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen, 6 september


1. Opening


2. Vaststellen agenda


3. Thema: Welstandsbeleid

a. welstandscommissie

b. evaluatie welstand en verruiming wet- en regelgeving

c. conceptwelstandsnota

Via het thema Welstandsbeleid wil het college de commissie informeren over wat de welstandscommissie doet. De uitleg hierover wordt verzorgd door de leden van de welstandscommissie. Vervolgens wordt de commissie geïnformeerd over de evaluatie van de welstand en de verruiming in wet- en regelgeving. Daarna wordt de concept-welstandsnota gepresenteerd.


4. Thema: Evaluatie Wabo

Op 1 oktober 2010 is de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) in werking getreden. Het college wil de commissie via het thema Evaluatie Wabo informeren over het verloop van invoering van de Wabo en de uitvoering tot nu toe.


5. Raadsvoorstel: Aanleg
natuurtransferium/carpoolplaatsen/Gebiedsvisie A2

De gemeente Echt-Susteren doet met enkele andere gemeenten mee aan de Gebiedsontwikkeling Midden Limburg (GOML). De GOML wil recreatie en toerisme in Midden Limburg verder ontwikkelen. Een van de plannen daarvoor is het aanleggen van parkeer- en carpoolplaatsen langs autosnelwegen van waaruit per fiets of te voet de regio kan worden verkend.


6. Raadsvoorstel: Concept-bestuursopdracht Startnotitie Structuurvisie

Volgens de Wet ruimtelijke ordening (Wro) moet elke gemeente een structuurvisie hebben. In de structuurvisie staan de kaders voor al het ruimtelijk beleid van de gemeente. De gemeente Echt-Susteren heeft nog geen structuurvisie. Het college heeft een bestuursopdracht Startnotitie Structuurvisie voorbereid waarin de kaders zijn aangegeven waarbinnen het college aan de slag kan met het maken van de structuurvisie. Het college vraagt de raad nu deze bestuursopdracht vast te stellen.


7. Mededelingen portefeuillehouder(s)


8. Rondvraag


9. Sluiting

Â

Commissie Bestuurlijke Zaken & Dienstverlening, 7 september


1. Opening


2. Vaststellen agenda


3. Vaststellen verslag vergadering commissie Bestuurlijke Zaken d.d. 8 juni 2011


4. Raadsvoorstel: Integraal Veiligheidsbeleid 2011-2014

De gemeente is verantwoordelijk voor vele soorten van veiligheid. Om deze soorten goed op elkaar af te stemmen heeft de gemeente een beleidsplan, waarin alle onderdelen van het gemeentelijke veiligheidsbeleid zijn gebundeld. Het college heeft het beleid voor de jaren 2011 tot 2014 voorbereid en vraagt de raad nu om het Integraal veiligheidsbeleid 2011-2014 vast te stellen.


5. Raadsvoorstel: Controleprotocol 2011

De financiële administratie van de gemeente wordt elk jaar gecontroleerd door de accountant. Het controleprotocol is de opdracht die de raad aan de accountant verstrekt om de controle uit te voeren. Het college heeft het controleprotocol voor het jaar 2011 alvast voorbereid en stelt de raad nu voor dit protocol vast te stellen.


6. Mededelingen portefeuillehouder


7. Rondvraag


8. Sluiting

Â

De commissievergaderingen zijn openbaar. Iedereen die geïnteresseerd is in de onderwerpen die aan bod komen, is van harte welkom om deze vergaderingen bij te wonen. Omdat er voor de commissies raadsvoorstellen zijn geagendeerd, kunt u ten aanzien van deze raadsvoorstellen gebruik maken van het spreekrecht. Degene die van dit spreekrecht gebruik wil maken, dient dit tenminste 48 uur voor de aanvang van de vergadering te melden aan de griffie.

Â

Alle stukken liggen ter inzage op het gemeentehuis. Deze kunt u tijdens de reguliere openingstijden inzien. Voor informatie over de agendastukken en het tijdig doorgeven dat u gebruik wil maken van het spreekrecht, kunt u contact opnemen met de griffie, Martijntje Hermans of Belinda Bakkes, telefoonnummer: 0475 - 478 478. De agendaâs en alle digitaal beschikbare bijlagen kunt u ook via de website van de gemeente bekijken: www.echt-susteren.nl.

Â