Gemeente Tilburg

Persbericht
31 augustus 2011

Ireen Wüst IJsbaan wordt velodroom voor Wielerzesdaagse van Brabant

Wielerzesdaagse van Brabant van 5 t/m 10 september in gebied Stappegoor

Van maandag 5 t/m zaterdag 10 september verandert de Ireen Wüst IJsbaan in een velodroom. Dan organiseert de Stichting Zesdaagse van Brabant in samenwerking met de gemeente de Wielerzesdaagse van Brabant. Op het middenterrein van de ijsbaan wordt een wielerbaan aangelegd en tribunes gebouwd met een capaciteit van 2500 bezoekers. Tilburg en baanwielrennen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tilburger Jan 'Kanonbal' Pijnenburg schreef vorige eeuw 17 Zesdaagsen op zijn naam.

Programma

Elke dag start het programma van de Wielerzesdaagse van Brabant om 18.00 uur en duurt het tot middernacht. Dagelijks terugkerende onderdelen zijn de puntenkoers, koppelkoers, afvalkoers, tijdrit, sprint en dernyraces. Het programma biedt een mix van sport en entertainment. Sportwethouder Jan Hamming: "Baanwielrennen past in de traditie van Tilburg en daarom zijn wij trots dat er een Zesdaagse op de sportkalender staat. Extra bijzonder is dat de wielerbaan nu is opgebouwd in onze ijsbaan. Dat onderstreept de vele mogelijkheden van de sportaccommodaties in Tilburg."

Tilburgse wielerhistorie

Tilburg en de Zesdaagse zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, voornamelijk dankzij Tilburger en oud-kampioen Jan Pijnenburg. Hij reed in 10 jaar maar liefst vijftig Zesdaagsen. Op 34-jarige leeftijd reed hij in 1940 zijn laatste wedstrijd op de wielerbaan van 's-Hertogenbosch. Op 2 december 1979 overleed Jan Pijnenburg op 73-jarige leeftijd in zijn geliefde woonplaats Tilburg.

Kaarten

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de Wielerzesdaagse van Brabant. Deze zijn verkrijgbaar via www.zesdaagsebrabant.nl (zie onderstaande link). De prijzen variëren van EUR 15,- tot EUR 25,-.

Links


* www.zesdaagsebrabant.nl

---