Gemeente Medemblik


-

-

Feestelijke opening `De VoorleesExpress Medemblik'

31-08-2011 |

Activiteiten in de Week van de Alfabetisering 5 tot en met 11 september 2011.

Samen met kinderen uit de gemeente Medemblik openen Paul Mosterd (directeur Stichting Lezen en Schrijven), Louw Jan Zwagerman (wethouder gemeente Medemblik) en Mariska Woudenberg (Vrijwilligerscentrale) op maandag 5 september op feestelijke wijze het project `De VoorleesExpress Medemblik'.

Thuis voorlezen

Deze start is een eerste stap om op structurele basis taalachterstand binnen gezinnen aan te pakken. Iedereen, en vooral gezinnen, is van harte uitgenodigd bij de opening aanwezig te zijn. De VoorleesExpress is een project waarbij kinderen met een taalachterstand wekelijks thuis worden voorgelezen gedurende 20 weken. Het project richt zich op gezinnen met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. De Stichting Lezen en Schrijven heeft het project omarmd; het sluit aan bij alle pijlers waar de stichting voor staat. `De VoorleesExpress Medemblik' wordt geopend om 16.00 uur in de bibliotheek van Medemblik.

Voorlezen door Monica Maas
Een onderdeel van de opening is het voorlezen aan kinderen tot en met 12 jaar. Niemand minder dan Monica Maas, schrijfster en illustrator, leest voor uit eigen werk. Ook wethouder Zwagerman en een leerling van de middelbare school lezen voor aan de kinderen. Alle kinderen die aanwezig zijn mogen aanschuiven! Ook is er limonade met heerlijke minitompoezen. De middag is rond 17.30 uur afgelopen.

|