Ingezonden persbericht


De Ha! Ha! Hairies, geknipt voor Cartoonito

* Gloednieuwe preschool live-action serie voor Cartoonito
* Komische capriolen van de makers van Grandpa in my Pocket

Londen, 5 september 2011: De lancering van het preschool merk Cartoonito op 12 oktober in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, komt steeds dichterbij. Vandaag maakt de TV-zender de eerste grote pan-EMEA serie bekend voor het kanaal.

Turner Broadcasting heeft opdracht gegeven voor 52 x 12 minuten afleveringen van de gloednieuwe preschool serie De Ha! Ha! Hairies van de onafhankelijke producent Adastra uit Wales, de makers van de prijswinnende Grandpa in my Pocket. Turner heeft ook alle licentie- en merchandisingrechten voor de serie verkregen.

De Ha! Ha! Hairies zullen in EMEA in 2012 op Cartoonito voor het eerst worden vertoond. De serie zal tezamen met programma´s als Bananas in Pyjamas van Endemol, Jelly Jamm van Vodka Capital en Baby Looney Tunes van Warner Bros Animation de pan-EMEA line-up van Cartoonito vormen.

Deze opdracht markeert wederom een grote investering van Turner Broadcasting in de kinderproductie sector in Groot-Brittannië, nadat eerder opdracht werd gegeven voor de productie van het tweede seizoen van de in Groot-Brittannië geproduceerde serie De Wonderlijke Wereld van Gumball en een Ben 10 spelshow, Ben 10: Ultimate Challenge,van het onafhankelijke productiehuis Twenty Twenty.

De Ha! Ha! Hairies richt zich op kinderen van vier tot zes jaar oud en wordt geproduceerd in de talen Engels en Wales en heeft hiervoor een investeringsbijdrage ontvangen van 'Finance Wales' en ondersteuning van 'Welsh Assembly'. S4C zendt de serie in het Welsh uit.

De Ha! Ha! Hairies draait om een vrolijke en gezellige harige familie die in Hairyland woont, waar lachen net zo belangrijk is als haren. Boris Boo Hoo, de grappige slechterik, is er altijd op uit om hun plezier te verstieren, wat leidt tot hilarische, dwaze en komische chaos.

De Ha! Ha! Hairies, een live-action show met animatie elementen, is een hedendaagse make-over van de klassieke stomme films met gebaren en mime waarmee het jonge publiek van vandaag wordt vermaakt. De live action cast krijgt ondersteuning van twee geanimeerde Hairy Fairies, Wiggy en Kwiff, die de show aan elkaar praten.

Geïnspireerd door komische genieën uit het heden en verleden - van Buster Keaton, Charlie Chaplin en Laurel & Hardy, tot Rowan Atkinson en Lee Evans - biedt De Ha! Ha! Hairies filmcapriolen die nog niet eerder zijn vertoond in live-action voor kinderen.

Michael Carrington, Chief Content Officer, EMEA, Turner Broadcasting zegt: "De Ha! Ha! Hairies is een geweldige unieke show die de fysieke taal van humor en komedie in zich weet te vangen. Cartoonito onderscheidt zich als een unieke plek voor peuters en kleuters met een gevoel voor eigenzinnigheid en levendigheid en De Ha! Ha! Hairies is in alle opzichten een show die aansluit bij de merkwaarden van het kanaal."

Mellie Buse, Creator/ Producer, Adastra zegt: "We zijn ontzettend verheugd samen met Cartoonito en S4C aan dit waanzinnig ambitieuze project te werken. Deze visuele komedie is als het ware een stripverhaal dat tot leven komt en weet peuters en kleuters uit de hele wereld te vertederen".

Sian Eirian, Head of Children's Services van S4C voegt: "We zijn trots en blij om een partner in deze co-productie te mogen zijn en de kinderen van Wales en kijkers van S4C de allerbeste animatie, live action en komedie te bieden. De Ha! Ha! Hairies of Bla Bla! Blewog, zoals ze in het Welsh heten, zijn geproduceerd in Cardiff, wat de kracht en het talent van de productiesector in Wales toont."


- EINDE -

Voor meer informatie:

Noot voor redacties

Yvette Hes - Media Tornado, tel: 035-6257800 Email: Yvette@mediatornado.nl