Ingezonden persbericht


PERSBERICHT september 2011

Schrijftalent gezocht
Wedstrijd voor Nijmeegse jongeren

Wie is het grootste Nijmeegse schrijftalent van 2011? Tot 1 november kan er ingestuurd worden voor De Nijmeegse Nieuwe. Deze schrijfwedstrijd daagt jongeren uit aan de slag te gaan met een verhaal, poëzie, songtekst, rap of reisverslag. Ze maken kans op 250 euro, optredens op het Boekenfeest en het Wintertuinfestival en verschillende andere mooie prijzen.

Vorig jaar gingen Marleen Roncken en Marjolein Visser er met deze prijzen van door. Wie zijn het dit jaar?

Twee categorieën

Iedereen tussen de 12 en 21 jaar en woonachtig in Nijmegen kan meedoen. Scholieren die niet in Nijmegen wonen, maar hier wel naar school gaan, mogen ook insturen. Er zijn twee categorieën: jong (12 t/m 16 jaar) en oud (17 t/m 21 jaar). In beide categorieën wordt een winnaar gekozen. Daarnaast kiest het publiek haar favoriet tijdens de feestelijke prijsuitreiking op zaterdag 26 november tijdens het Wintertuinfestival.

Reglement

De tekst mag maximaal 1000 woorden bevatten en moet geschreven zijn in het Nederlands. Inzendingen kunnen vóór 1 november 2011 opgestuurd worden naar wedstrijd@denijmeegsenieuwe.nl . Bij de inzending dient naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum vermeld te worden.

Jury

De jury bestaat uit Amadou Sow (schrijver en dichter), Wout Waanders (hoofdredacteur van literair tijdschrift Op Ruwe Planken), Noortje Kessels (programmamaker bij Literair Productiehuis Wintertuin) en Marjolein Visser (winnaar van De Nijmeegse Nieuwe 2010).

Organisaties

De Nijmeegse Nieuwe is een project van Literair productiehuis Wintertuin, in samenwerking met Het Inter-Lokaal en Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen (SLAN). Het wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Nijmegen.

Meer informatie

Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op www.denijmeegsenieuwe.nl.

Alles op een rij

Schrijfwedstrijd De Nijmeegse Nieuwe

Voor wie: Nijmeegse jongeren van 12 t/m 21 jaar

Prijzen: 250 euro, optredens op Boekenfeest en Wintertuinfestival en meer

Criteria: maximaal 1000 woorden, in het Nederlands

Inzenden: wedstrijd@denijmeegsenieuwe.nl

Deadline: 1 november 2011

Meer info: www.denijmeegsenieuwe.nl

------------------------------------------



Ingezonden persbericht