Rotterdams Conservatorium / Dansacademie


HMD-leerlingen naar Berlijn

Twintig dans- en twaalf muziekleerlingen van de Havo/vwo voor Muziek en Dans nemen van 5 tot en met 10 september deel aan een jongerenproject in Neukölln (Berlijn). Het project staat onder regie van de Nederlandse theatermaker René M. Broeders.

Tijdens het project, dat de naam BeVoice draagt, leren de dans- en muziekleerlingen uit Rotterdam honderd Berlijnse leeftijdgenoten dansen (hedendaags) en zingen (meerstemmig). Het project wordt afgesloten met meerdere optredens, onder meer tijdens de Berlin Music Week, in Schloss Britz in Neukölln en tijdens You, Europas grootste jongerenbeurs. Kinderen die tijdens de projectweek bijzonder opvallen vanwege hun zang-, dans- of muziekprestatie, krijgen een stipendium waarmee ze hun talent verder kunnen ontwikkelen.

Regisseur René M. Broeders, woonachtig in Berlijn, tekent ook voor de muziek. Het Arnhemse gezelschap Introdans verzorgt de choreografie en dansinstructie. De Berlijner Bastian Holze, een ervaren dirigent van jeugdkoren en a capella-groepen, leidt het koor. Burgemeester Heinz Buschkowsky van Neukölln is beschermheer van het project.