Bluecircle


10 Jaar RTL Boulevard

Maandag 5 september is het zover: RTL Boulevard bestaat 10 jaar. In 2001 begon RTL Boulevard als een programma van een half uur. De nieuwe vooravond van RTL 4 bleek al snel in de smaak te vallen want na 145 afleveringen werd RTL Boulevard verlengd tot drie kwartier. Vanaf augustus 2004 werd het zelfs een klein uur.

In 2008 werd besloten de zomerstop van RTL Boulevard te schrappen en sinds die tijd brengt het programma elke werkdag om 18:35 het laatste nieuws op gebied van showbizz, crime, fashion en royalty. Deskundigen Albert Verlinde, Peter van der Vorst, Fiona Hering en John van den Heuvel zijn al sinds het eerste jaar vaste gezichten bij RTL Boulevard, naast wisselende deskundigen als o.a. Irene van de Laar, Sandra Schuurhof en Peter R. de Vries. Huidige presentator Winston Gerschtanowitz maakt sinds 2008 deel uit van het team en zal binnenkort de langstzittende host van RTL Boulevard worden.

Net als de zendtijd groeide ook het aantal kijkers in de afgelopen 10 jaar. In het eerste seizoen keken dagelijks gemiddeld 780.000 mensen. In 2011 is RTL Boulevard voor gemiddeld 1 miljoen kijkers het begin van de doordeweekse televisieavond.

RTL Boulevard is dagelijks om 18.35 te zien bij RTL 4.