Kinderopvangorganisatie 4Kids foutloos door jaarlijkse inspectie GGD


Kwaliteit 4Kids bevestigd door GGD

HEINO, 20110905 -- De GGD heeft deze zomer tijdens het jaarlijkse inspectiebezoek vastgesteld dat 4Kids aan alle wettelijke kwaliteitseisen voldoet. De medewerkers van 4Kids zijn erg trots op het behaalde resultaat. Het is vrij uniek dat een grote kinderopvangorganistie in één keer foutloos door de inspectie komt.

Extra bijzonder
“Afgelopen jaar was een exceptioneel druk jaar. 4Kids en haar gastouders moesten voor 1 januari 2011 aan nieuwe regels voor kinderopvangaanbieders voldoen en ingeschreven staan in het Landelijk Register Kinderopvang. Daarnaast is het aantal opgevangen kinderen met 15% gegroeid tot 3750. Om dan de kwaliteit van de dienstverlening ook nog op een hoog niveau te houden is een kunst die je alleen kunt beheersen als je met ambitieuze, toegewijde en kundige medewerkers werkt,” aldus Sebastiaan Dekkers, algemeen directeur van de organisatie.


Toezicht door GGD

De rijksoverheid stelt aan gastouderbureaus kwaliteitseisen op het gebied van ouderinspraak,personeel, pedagogisch beleid, klachtenafhandeling, veiligheid en gezondheid en kwaliteit van dienstverlening. Sinds 1 januari 2011 gelden er hogere kwaliteitseisen en strengere controles van gastouders en gastouderbureaus. De GGD voert deze controles uit. Net als kinderdagverblijven worden gastouderbureaus jaarlijks gecontroleerd.

Belang van kwaliteit
De kwaliteit van de opvang van een kind heeft grote invloed op zijn ontwikkeling. Het aanbieden van verantwoorde kinderopvang in een gezonde en veilige omgeving is daarom belangrijk. Helaas wordt de kinderopvangsector geplaagd door veel gevallen waar op onverantwoorde wijze kinderopvang wordt aangeboden. In 2009 werden bij meer dan 60% van de inspecties tekortkomingen geconstateerd. Daarom ziet de overheid steeds strenger toe op naleving van de regels. Vanaf 2012 wordt het budget voor toezicht structureel verhoogd met € 24,9 miljoen, waardoor gemeenten het toezicht op kinderopvangcentra en gastouders kunnen intensiveren.


Over 4Kids
4Kids is een jonge en snel groeiende kinderopvangorganisatie. In zes jaar tijd is 4Kids uitgegroeid tot het op twee na grootste landelijke gastouderbureau. 4Kids werkt met ervaren bemiddelingsmedewerkers in iedere regio. Bij het bedrijf werken 45 medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de bemiddeling van 3750 kinderen. Als toonaangevende organisatie in de kinderopvang verzorgt 4Kids een snelle bemiddeling op maat voor ouders en gastouders die professionele kinderopvang met veel persoonlijke aandacht in een kleinschalige omgeving zoeken of willen aanbieden. Een uitdagende omgeving met veel persoonlijke aandacht voor het kind en waar het zich echt thuis voelt is de belangrijkste voorwaarde voor de optimale ontwikkeling van een kind. Meer informatie op www.4Kids.nl





Ingezonden persbericht