Wageningen Universiteit en Researchcentrum Persbericht Wageningen UR, 31 augustus 2011



Opening academisch jaar Wageningen UR in teken van 'Gouden Driehoek'

Minister Maxime Verhagen (EL&I), Bernard Wientjes (voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW) en prof. Ruud Huirne (Algemeen directeur van de Social Sciences Group van Wageningen UR zijn sprekers bij de opening van het academisch jaar 2011/2012 op 5 september 2011. De sprekers vertegenwoordigen ieder een zijde van 'de gouden driehoek' van overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen. De samenwerking binnen die 'gouden driehoek' van de Nederlandse agrofoodsector staat centraal bij de opening van het Academisch Jaar in Wageningen.

De sterke groei van de wereldbevolking zal leiden tot een verdubbeling van de vraag naar voedsel. Om aan de vraag te kunnen voldoen zijn oplossingen nodig die grondige en nieuwe kennis vereisen, maar ook krachtig ondernemerschap en stimulerend beleid. Dat vergt intensieve samenwerking tussen de overheid, het private bedrijfsleven en onderzoekinstellingen. In Nederland is er in de agrofoodsector veel ervaring met deze vormen van samenwerking en dat staat aan de basis van het economisch succes van deze sector die in Nederland staat voor 10 procent van het nationaal inkomen en 25 procent van de export.

Tijdens de openingsceremonie zullen de sprekers hun visie geven op een verdere ontwikkeling van de samenwerking. Samenwerking en stimuleren van ondernemerschap en innovatie is ook het onderwerp van een symposium dat voorafgaand aan de openingsceremonie wordt gehouden.



Wageningen Universiteit en Researchcentrum