Ingezonden persbericht


HUMAN


1 Maandag 5 september 2011

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur


2 Radiotalkshow over cultuur, politiek, wetenschap en moraal

Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast is Ira van Keulen, onderzoeker bij het Rathenau Instituut , over de maakbare mens. Mag de overheid aan de mens sleutelen om de samenleving veiliger te maken? Van Keulen schreef mee aan: Van vergeetpil tot robotpak. Human enhancement voor een veilige en rechtvaardige samenleving.

Hier is Karin Spaink over de hete zomer op internet! De twee klokkenluiderssites, WikiLeaks en het nieuwere OpenLeaks zijn in conflict met elkaar geraakt. Verder overweegt Europese commissaris Neelie Kroes om boetes voor lekken van informatie te verhogen. En: op Facebook en LinkedIn is veel te doen over de privacy-instellingen. Kunnen onze foto's zomaar voor commerciële doeleinden gebruikt worden?

Rondetafel over moraal met Stephan Sanders, columnist van Vrij Nederland en Sywert van Lienden, politiek commentator en publicist. Vanaf vandaag is Sywert van Lienden (1990) vaste medewerker aan de panelgesprekken van OBA Live. Sywert was in 2007 / 2008 spraakmakend voorzitter van scholierenvakbond LAKS. Hij schreef columns voor HP/DeTijd en de Volkskrant. En hij geeft nog steeds politieke analyses bij het radioprogramma BNN Today. Daarnaast studeert hij rechten, politicologie, economie en Europese studies.

OBA Live
is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)