Politie Groningen

Maandag 5 september 2011

provincie Groningen, 05-09-2011

Bromfietser onderuit

HOOGEZAND Een 51-jarige inwoner van Hoogezand is op zondagochtend onderuit gegaan met zijn bromfiets. Hij reed in de Burgemeester van Royenstraat in Hoogezand over het natte wegdek. In een bocht kwam hij ten val. Het slachtoffer is met pijnlijke ribben en diverse schaafwonden ter plaatse door het personeel van de ambulance geholpen.

Luchtdrukpistool in beslag genomen

STADSKANAAL De politie heeft zondagmiddag een 21-jarige man uit Ermelo aangehouden voor verboden wapenbezit. Agenten hoorden aan de JFH Meijerstraat in Stadkanaal een harde knal en zagen de verdachte met het wapen op het balkon staan. De verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Het luchtdrukpistool en de bijbehorende munitie namen de agenten in beslag. De kanaalster kon na het afleggen van een verklaring het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man raakt gewond bij uitlaten hond

GRONINGEN Zondagmiddag raakte een 63-jarige inwoner van Harkstede gewond tijdens het uitlaten van zijn hond. De man reed op zijn fiets over de Gideonweg in Groningen. Hij had zijn hond netjes aangelijnd. Het ging mis toen de hond rechts langs een paaltje ging en zijn baas links. De hond trok zijn baasje omver. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Man aangehouden na huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag op het Stationsplein in Groningen een 31-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij zijn vriendin heeft geslagen. De verdachte kon op basis van zijn signalement worden aangehouden. Hij werd ingesloten aan het politiebureau. De vrouw deed aangifte. Zij moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De politie maakt proces-verbaal.

Brand in hennepkwekerij

SIDDEBUREN De politie heeft zondagavond een kleine hennepkwekerij aangetroffen in een schuurtje aan de Noorderweg in Siddeburen. Agenten kregen een melding dat er een brand was in het schuurtje. Toen de brandweer de vlammen hadden gedoofd troffen zagen zij de kwekerij. De politie nam 30 stekjes, 6 moederplanten en kweekapparatuur in beslag. De politie doet onderzoek.

Politie neemt vlindermes in beslag

SAPPEMEER Een 21-jarige inwoner van Sappemeer werd zondagavond in de Burgemeester Jonkerenstraat in Sappemeer aangehouden.De politie reageerde op een melding dat een groep jeugd zich vervelend zou gedragen tegen voorbijgangers. Hierbij was gezien dat een van de jongens een mes bij zich had. Ter plekke werden de jongeren door de agenten aangesproken en gecontroleerd. De verdachte had een vlindermes bij zich. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor kon de verdachte weer gaan. De politie nam het mes in beslag en maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist aangehouden

HOOGEZAND De politie heeft zondagnacht een 36-jarige inwoner van Hoogezand aangehouden. De man reed met zijn auto over de Gorechtlaan in Hoogezand en werd gecontroleerd. De agenten lieten de bestuurder de blaastest doen, deze wees uit dat de man alcohol had gedronken. De man is aangehouden. Op het politiebureau wees de ademanalyse uit de bestuurder 1.30 promille (570 ug/l) alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 4 september op verschillende plaatsen het verkeer.


- Kiel-Windeweer, N385:aantal geregistreerde voertuigen: 739, aantal overtredingen: 52, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Noordbroek, N33:aantal geregistreerde voertuigen: 2220, aantal overtredingen: 213 , hoogst gemeten snelheid: 162 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Kropswolde, Woldweg:aantal geregistreerde voertuigen: 608, aantal overtredingen: 85, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Blijham, N367:aantal geregistreerde voertuigen: 373, aantal overtredingen: 72, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Veendam, N366:aantal geregistreerde voertuigen: 1363, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.