Vilans



* PERSBERICHT: Vilans introduceert: Kennisbundels voor ROC docenten Zorg en Welzijn

PERSBERICHT: Vilans introduceert: Kennisbundels voor ROC docenten Zorg en Welzijn

Utrecht, 05-09-2011- Vilans introduceert zorginhoudelijke kennisbundels voor ROC docenten Zorg en Welzijn. De kennisbundels bevatten up-to-date kennis, methodieken en instrumenten over verschillende zorgthema's. Vilans begeleidde in Zorg voor Beter verbetertrajecten zorgorganisaties bij het verbeteren van de kwaliteit van zorg. De kennis en ervaring die Vilans daarbij heeft opgebouwd is gebundeld in kennisbundels voor ROC docenten. De kennisbundels bieden 1 vindplaats van actuele en betrouwbare informatie die docenten kunnen gebruiken bij het vormgeven van de lessen. Docenten zorgen zo voor een optimale aansluiting tussen onderwijs, praktijk en de Normen Verantwoorde Zorg.

Kloof dichten

Per jaar melden 45.000 studenten zich aan voor de opleiding Zorg & Welzijn van ROC's in heel Nederland. Deze studenten gaan na hun opleiding aan de slag in de zorg. Vilans merkte tijdens de uitvoering van de Zorg voor Beter trajecten dat zorgorganisaties een kloof ervaren tussen het huidige en verwachtte niveau van de nieuwe medewerkers. Docenten geven daarnaast aan dat zij vaak gebruik maken van verouderd lesmateriaal en stad en land afzoeken om up-to-date lesmateriaal te vinden.

Kennis en vaardigheden vergroten

Vilans doet een eerste aanzet om deze kloof te dichten en heeft haar kennis, in samenwerking met Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), Consument & Veiligheid en ROC docenten, omgezet naar handzame kennisbundels: 1 vindplaats met actuele en betrouwbare informatie. Meer kennis en vaardigheden op verschillende zorgthema's bij schoolverlaters van het MBO Zorg & Welzijn dragen bij aan een veiliger zorg en welzijn van cliënt en medewerker.

Zes kennisbundels

Er zijn zes kennisbundels beschikbaar over de volgende zorgthema's:
* incontinentie

* eten en drinken

* medicatieveiligheid

* probleemgedrag

* valpreventie

* vrijheidsbeperking

De kennisbundels zijn gratis te downloaden via
www.vilans.nl/kennisbundels-roc.