Gemeente Valkenburg aan de Geul

Discotheek Ahoy gesloten, kamers ontruimd

Het Flexteam van de gemeente Valkenburg aan de Geul is donderdag 1 september voor de tweede keer in actie gekomen. Een pand op de hoek van de Wilhelminalaan/Koninginneweg, dat wordt gebruikt voor kamerverhuur en waarin de discotheek Ahoy is gevestigd, werd aan een grondige inspectie onderworpen. De gevaarlijke situatie die werd aangetroffen gaf aanleiding om het pand te ontruimen en te sluiten.

In het hoekpand Wilhelminalaan/Koninginneweg werden ernstige bouw- en brandtechnische gebreken geconstateerd. Hierdoor was sprake van een levensbedreigende situatie voor de kamerbewoners en de bezoekers van de discotheek. Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Valkenburg aan de Geul heeft daarom besloten om het pand te laten ontruimen en met onmiddellijke ingang te sluiten. Het verhuren van kamers is overigens ook in strijd met het bestemmingsplan.

Het Flexteam is een multi-disciplinair team waarin politie, brandweer, belastingdienst, arbeidsinspectie, Regionaal coördinatiecentrum mensenhandel en prostitutie en de gemeente integraal en intensief samenwerken. Dankzij deze bundeling van krachten kan het team voortvarend te werk gaan en onveilige situaties in en rondom panden aanpakken.
Â