Rabobank Nederland


---

Week van de Alfabetisering

5-9-2011 | MVO

Van maandag 5 tot en met zondag 11 september vindt de zevende editie van de Week van de Alfabetisering plaats. In deze week, met dit keer als thema 'Doe mee', staat het belang van lezen, schrijven en rekenen centraal. De Rabobank ondersteunt dit initiatief. De bank is via haar maatschappelijk fonds de Rabobank Foundation betrokken bij de ontwikkeling van eenvoudig visueel voorlichtingsmateriaal over gezondheid voor laaggeletterden én huisartsen.
Week van de Alfabetisering

Begrijp je lichaam

Lezen, schrijven en sociale vaardigheden zijn belangrijk als het gaat om gezondheid. Bijvoorbeeld om medische informatie te begrijpen en gezondheidsproblemen te kunnen bespreken. Met begrijpelijk voorlichtingsmateriaal kunnen laaggeletterden beter voor zichzelf zorgen. Dat is beter voor hun gezondheid. Ook zullen de kosten van de gezondheidszorg dalen. Bijvoorbeeld omdat ze minder vaak in het ziekenhuis worden opgenomen.

Daarom steunt de Rabobank Foundation het ontwikkelen van de voorlichtingsmap 'Begrijp je lichaam'. Deze map bevat eenvoudig visueel voorlichtingsmateriaal over het menselijk lichaam. Het Gezondheidsinstituut NIGZ, de landelijke Huisartsenvereniging, het Nederlands Huisartsen Genootschap, Pharos Kenniscentrum Voorlichting en Gezondheid en ETV.nl ontwikkelen de inhoud van de map, waaronder een atlas van het lichaam.

Stichting Lezen & Schrijven

De Rabobank was in 2004 een van de grondleggers van de Stichting Lezen & Schrijven, de organisator van de Week van de Alfabetisering. De stichting maakt samen met de overheid en het bedrijfsleven een vuist tegen laaggeletterdheid. De afgelopen jaren heeft de Rabobank op verschillende manieren inhoud gegeven aan haar betrokkenheid bij deze stichting en de strijd tegen laaggeletterdheid. Voorbeelden zijn de klantbrochure `Stap voor stap bankieren', de internetmodule Steffie, de herkenningswijzer voor bankhaladviseurs en het lespakket `Geheim' voor basisscholen. Daarnaast steunt de Rabobank Foundation, het maatschappelijke fonds van de Rabobank Groep, de Stichting Lezen & Schrijven jaarlijks met een bedrag van 30.000 euro.


* www.weekvandealfabetisering.nl

* Over de Rabobank Foundation en aanpak laaggeletterdheid
---