Politie Utrecht

Persberichten Rijn& Venen, 12.15 uur

Utrecht, 05-09-2011

Rijden onder invloed

BREUKELEN Een man kon op zondagavond zijn rijbewijs inleveren, nadat hij onder invloed met zijn auto een sloot was ingereden.

Omstreeks 21.00 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval op de Oud aa. Agenten gingen ter plaatse, waar zij een auto in de sloot aantroffen. Twee mannen waren zelf al uit het voertuig gekomen. De bestuurder moest blazen en deze test bleek uit dat hij onder invloed van alcohol was. Deze 19-jarige man uit Nieuwer ter Aa werd aangehouden. De ademanalyse op het bureau wees 600 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal op gemaakt.

Onder invloed uit de bocht

HARMELEN Zondagmorgen is een man aangehouden na een eenzijdig ongeval met zijn auto.

Een 22-jarige automobilist uit Hilversum is rond 07.05 uur uit de bocht gevlogen op de Rijksweg A12 bij de afrit Woerden. Zijn auto belandde op zijn kant tussen de af- en oprit. De man is niet gewond geraakt. Na een blaastest bleek dat hij alcohol gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 390 ug/l uit. De man is beginnend bestuurder, dus zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.