Gemeente Breda

Opnieuw tijdelijke sluiting Café D'n Arme Duvel
De gemeente Breda heeft besloten om Café D'n Arme Duvel aan de Ginnekenweg via bestuursdwang voor een periode van één week te sluiten. Dit vanwege het herhaaldelijk overtreden van de geluidsvoorschriften. Het café is van maandag 5 september 9.00 uur tot maandag 12 september 9.00 uur gesloten. De politie zal hierop toezien. Eerdere pogingen om een einde te maken aan de geluidsovertredingen hebben geen effect gehad.

Het college van burgemeester en wethouders neemt overtredingen van de geluidsvoorschriften door de horeca zeer serieus. Wanneer bedrijven na de nodige waarschuwingen hun gedrag niet veranderen, wordt overgegaan tot tijdelijke sluiting om een eind aan de overtredingen te brengen.

Omwonenden hebben de afgelopen jaren vaak klachten ingediend over geluidsoverlast afkomstig van Café D'n Arme Duvel. Het café heeft in de afgelopen jaren een groot aantal keren niet alleen de geluidsvoorschriften maar ook de sluitingstijden overtreden. Voor het overtreden van de sluitingstijden werd het café eerder gewaarschuwd, een last onder dwangsom opgelegd en gedurende een weekend en een week gesloten.

In de afgelopen jaren hebben waarschuwingen, een eerder opgelegde last onder dwangsom en een eerdere tijdelijke sluiting van een weekend om een einde te maken aan deze overtredingen geen effect gehad.

Onlangs is opnieuw een overtreding geconstateerd. Vandaar dat het college heeft besloten om wederom bestuursdwang toe te passen en het café, deze keer voor de duur van een week, te sluiten.