Nederlandse Tafeltennisbond


Docenten klaar voor de start!
31-8-2011

Woensdag 31 augustus heeft een groot aantal (aankomende) docenten instructies gekregen voor het nieuwe seizoen in het Huis van de Sport in Nieuwegein. Tijdens de bijeenkomst die van 19:30 tot 21:30 werd geleid door Michiel de Korte (coördinator Opleidingen, NTTB) en Jordy Vondermans (e-learningadviseur en ELO-beheerder, ASK) kwamen verschillende aspecten van de opleidingen TT2, TT3 en TT4 aan bod. Ook verschillende algemene onderwerpen werden besproken.

Bij aanvang konden de docenten na een lekker kopje koffie of thee zien hoe de (nieuwe) opleidingsstructuur er uit ziet en hoe zij daarmee om kunnen gaan. De aangegeven rolverdeling van de verschillende functies zorgt voor een heldere taakverdeling. Tevens konden de aanwezigen zien welke lesmaterialen er gebruikt zullen worden en waar deze te vinden zijn. De gemoderniseerde opleidingen maken inet alleen ouderwets gebruik van boeken, maar ook websites en videomaterialen zorgen voor ideale leermogelijkheden voor de deelnemers.

Een groot deel van de bijeenkomst is gewijd aan de Elektronische Leer Omgeving waar de NTTB al enkele jaren gebruik van maakt. In die jaren is de ontwikkeling van ELO niet stil blijven staan en is de gebruikersvriendelijkheid steeds beter geworden. De laatste versie waarbij een vernieuwd volgsysteem ingezet wordt maakt de ELO een uitstekend hulpmiddel bij het volgen en afronden van de opleidingen. Waar de eerste jaren complexiteit kenmerkend was voor dit hulpmiddel is dit volledig verbeterd en gemakkelijk in het gebruik! Ook voor docenten is veel meer geautomatiseerd waardoor het begeleiden van deelnemers veel eenvoudiger is geworden.

Tot slot is er nog breed gediscussieerd over allerlei zaken rondom de NTTB opleidingen. Voorbeelden van enkele onderwerpen zijn: lesmethodes, de lesmaterialen en de keuze voor de Elektronische Leer Omgeving. Tijdens deze bijeenkomst is duidelijk geworden dat de aanwezige docenten gemotiveerd zijn om enthousiaste deelnemers op te leiden tot goede trainers!

De eerste opleidingen Tafeltennistrainer 2 starten (bij voldoende deelnemers) al vanaf half september. Een exact overzicht is te vinden op http://opleidingen.nttb.nl/webshop terwijl algemene informatie hier te vinden is.

NTTB/MdK