Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Website over voeding

Het netwerk Diëtisten voor Spierziekten heeft een website gelanceerd over voeding bij spierziekten. De site is toegankelijk voor diëtisten en andere professionals èn voor mensen met een spierziekte.

Als gevolg van een spierziekte kunnen er problemen met de voeding ontstaan. Door het minder of niet meer bewegen kan men bijvoorbeeld te maken krijgen met gewichtstoename, obstipatie of botontkalking. Ook kan men als gevolg van bepaalde spierziekten moeite hebben met kauwen en slikken, zich snel verslikken of problemen hebben door een vertraagde passage van het voedsel door maag en darmen.

Om iemand met een spierziekte goed te kunnen begeleiden is kennis van problemen die met voeding te maken kunnen hebben dan ook nodig. Het Netwerk Diëtisten voor Spierziekten wil met de website www.dietistenvoorspierziekten.nl/ de beschikbare informatie breed toegankelijk maken.

Het netwerk Diëtisten voor Spierziekten (DvS) bestaat uit circa 25 diëtisten. Zij werken vooral in revalidatiecentra en behandelen kinderen en/of volwassenen. DvS is een door de Nederlandse Vereniging van Diëtisten erkend kennisnetwerk.
05 september 2011

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400