Politie Hollands Midden

Gouda - Vijftien bekeuringen bij bromfietscontrole

Gouda, 05-09-2011 o De politie heeft maandag 5 september tussen 08.00 en 09.30 uur een bromfietscontrole gehouden op de Burgemeester van Reenensingel.

De bromfietsers werden naar het parkeerterrein van de voormalige ING geleid waar de controle plaatsvond. Er werden 35 bromfietsers gecontroleerd en 15 bekeuringen geschreven. Twaalf waren voor opgevoerde brommers, twee voor het niet op de eerste vordering kunnen tonen van het rijbewijs en één voor een gladde band. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/uur.

Veiligheid en verzekering (opgevoerde bromfietsen) Rond 17% van de verkeersslachtoffers (bron: SWOV) valt onder bestuurders en passagiers van bromfietsen en/of snorfietsen, terwijl de groep brom- en snorfietsen relatief klein is.

Uit onderzoek blijkt dat de meeste ongevallen komen door voorrangsfouten, onvoldoende afstand houden of stuurfouten. Diverse verzekeringsmaatschappijen hebben in de polis opgenomen, dat aanrijdingen met een opgevoerde bromfiets niet vergoed worden. De verzekering keert dan wel uit aan de tegenpartij, maar de kans bestaat dat de verzekering de schade verhaalt op de bestuurder van de opgevoerde bromfiets: ook als deze niet schuldig was aan de aanrijding.