Connexxion wijst forensen op voordelen van reizen met de bus

Persbericht van Connexxion

Datum: 5 september 2011

P e r s b e r i c h t

Openbaar vervoerbedrijf Connexxion wil forensen via een uitgebreide campagne wijzen op de voordelen van het reizen met de bus en de speciale verbindingen van en naar bedrijventerreinen op veel plekken in Nederland. Om de campagne extra onder de aandacht te brengen wordt een ludieke guerrilla-actie ingezet.

Lege parkeerplaatsen
Wat is er gebeurd? Bij lege parkeerplekken op diverse bedrijventerreinen plaatste een speciaal promotieteam bordjes met de tekst: "Neem gerust mijn plekje. Ik ben met de bus vandaag." Werknemers die met de auto kwamen, werden zo op een vriendelijke en subtiele manier geprikkeld. Om rommel te voorkomen, werden de bordjes aan het einde van de dag weer netjes opgehaald.

Relaxed!
Om het effect te versterken ontvingen bedrijven op de bedrijventerreinen ook ander promotiemateriaal. Centraal in alle uitingen staat het gemak van de bus. Je kunt er 's ochtends ontspannen in plaatsnemen, je krantje lezen en je hebt geen last meer van filestress, bumperklevers of het zoeken naar een parkeerplaats. Volgens de vervoerder is het daarmee een prima optie voor woon-werkverkeer.

Gratis 3-retourenkaart
Als extra stimulans konden werknemers gratis kennismaken met het openbaar vervoer middels 3-retourenkaarten. Die zijn verdeeld onder de verschillende bedrijven, maar hij is ook te downloaden op connexxion.nl/3retourenkaart. De actie begon op maandag 5 september in Haarlem. Op dinsdag 6 september is Beverwijk aan de beurt, op woensdag 7 september Alkmaar, op 8 september Huizen en op 24 oktober Riekerpolder, Teleport en Amsterdam Noord.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

*

Links:
http://www.connexxion.nl

Noot voor redacties


Connexxion

Noot voor de red actie,

Razende Robot Reporter