Universiteit Leiden

Opening academisch jaar 2011-2012

Om 15.00 uur vindt de ceremoniële opening van het Academisch Jaar 2011-2012 plaats in de Pieterskerk, Pieterskerkhof 1a, Leiden. De plechtigheid is vanaf dat tijdstip ook te volgen via een live-videoverbinding.
Video
Vanaf 5 september 15.00 uur kunt u de plechtigheid via een live-videoverbinding volgen.

Programma


* De openingstoespraak, getiteld Gedachten aanpassen aan feiten, zal worden uitgesproken door ir.drs. Jeroen van der Veer, oud-voorzitter Raad van Bestuur Royal Dutch Shell en voorzitter Raad van Toezicht Platform Bèta Techniek.


* Aansluitend volgt een korte presentatie over text mining voor leken en gevorderden door Ewoud Sanders, taalhistoricus, journalist en columnist bij onder andere NRC Handelsblad.
* Muzikaal intermezzo door dubbelstudenten Herman Rohrbach (piano en wiskunde) en Monica ten Hagen (zang en Duitse taal en cultuur) met L'invitation au voyage, Henri Duparc (1848-1933) en Pres des remparts de Seville, George Bizet (1838-1875).
* Prof.mr. Paul F. van der Heijden, Rector Magnificus en Voorzitter van het College van Bestuur, spreekt vervolgens over wetenschap in drievoud.

* Tot slot wordt afscheid genomen van de Vice-Rector Magnificus, prof.dr. Rietje van Dam-Mieras, en zal haar opvolgster, prof.dr. Simone Buitendijk, worden verwelkomd.

U wordt verzocht vóór 14.55 uur plaats te nemen. Het programma begint om 15.00 uur precies.

Na afloop van de plechtigheid, om omstreeks 16.30 uur, is er een receptie in de Pieterskerk en is er gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen van professor Van Dam-Mieras en om professor Buitendijk te begroeten.

De plechtigheid zal simultaan vertaald worden in het Engels.

Informatie