Wageningen Universiteit en Researchcentrum

Prijzen EAAP voor drie ASG aioâs

5 sep 2011

Op het EAAP-congres te Stavanger hebben drie ASG onderzoekers - Marcin Pszczola, Corina van Middelaar en Gus Rose - een prijs gewonnen voor de wijze waarop ze hun onderzoek gepresenteerd hebben.

Corina van Middelaar heeft de travel-award gewonnen voor de beste presentatie. Haar verhaal had als titel: "Is feeding more maize silage to dairy cows a good strategy to reduce greenhouse gas emissions?". Corina is aio bij de leerstoelgroep Animal Production Systems. Haar onderzoek, genaamd Choosing for cow and climate, is een integrale evaluatie van mitigatie strategieën voor broeikasgassen op melkvee boerderijen. Dit project is een samenwerking tussen de leerstoelgroepen Animal Production Systems, Animal Nutrition, CRV en CeHaVe/Agrifirm.

Marcin Pszczola heeft de prijs gewonnen voor beste poster. Deze poster is gekozen uit 350 posters in alle categorieën. De poster gaat over het onderzoek dat Marcin uitvoert in het kader van zijn aio-project (assistent in opleiding) naar het optimale design van referentiepopulaties voor genomic selection. De dagelijkse begeleider van Marcin is Mario Calus. Het project wordt voor de helft van de tijd uitgevoerd bij het Animal Breeding & Genomic Centre â waarin Wageningen UR Livestock Research en Wageningen Universiteit samenwerken op het gebied van dierfokkerij en genomica â en voor de andere helft bij de Poznan University in Polen.

Gus Rose heeft de posterprijs in de categorie Genetics gewonnen. Zijn onderzoek is genaamd: Breeding low input sheep for uncertain production systems. Gus is tevens aio bij het Animal Breeding and Genomics Centre. Gus wordt begeleidt door Han Mulder en Johan van Arendonk.