FloraHolland


Pre Ride for the Roses fietst EUR 515.690 bij elkaar voor KWF

FloraHolland, 5 september 2011 (persbericht) - De tiende Pre Ride for the Roses, waar de hele sierteeltsector aan meedoet, leverde dit jaar een historisch bedrag op van 515.690 euro; ruim tweemaal zoveel als vorig jaar. De sponsoropbrengst gaat volledig naar KWF Kankerbestrijding, het goede doel van de Ride for the Roses. De teamcaptains van de zeven Pre Ride-teams presenteerden samen met Timo Huges, algemeen directeur FloraHolland, hun resultaat. De sector geeft hiermee wederom haar visitekaartje af. Dit jaar leverde de Ride for the Roses, inclusief de opbrengst van de Pre Ride, een absoluut recordbedrag op van EUR 1.517.535,27.

Vanuit zeven sierteeltlocaties reden de teams voorafgaand aan de officiële Ride for the Roses naar Aalsmeer. Daar werden zij door burgemeester Pieter Litjens van Aalsmeer onthaald en toegesproken. Peter Kortekaas van FloraHolland, vanaf het begin de organisator van de Pre Ride, werd met zijn vrouw in het zonnetje gezet. Voor zijn verdiensten voor KWF Kankerbestrijding ontving hij het gouden Wilhelminamuntje.

Acties voor sponsorgeld
De Pre Riders van FloraHolland en Plantion hebben de afgelopen maanden flink wat acties op poten gezet. Dit jaar hebben de benefietveilingen, mede dankzij de steun van veel kwekers en inkopers, veel geld opgebracht. Ook de speciale actie met rozen en potrozen bij twee landelijke retailketens bracht een substantieel bedrag op. Daarnaast kwam nog een flink bedrag tot stand door shirtsponsoring, gesponsorde kilometers, giften van vrienden en familie, het veilen van kunstwerken en gesponsorde logo's op de Ride for the Roses-vrachtwagen.

Zeven teams op de fiets
De teams van FloraHolland vertrokken voor de Pre Ride, die traditioneel de dag voor de officiële Ride for the Roses wordt gereden, vanuit de zes locaties in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Bleiswijk, Eelde en dit jaar voor het eerste ook de combinatie Venlo-Herongen. Team Eelde vertrok zelfs al op vrijdag. Samen met Team Plantion uit Ede kwam het aantal Pre Ride-teams op zeven. Deze teams bestonden uit kopers, kwekers, medewerkers van de veilingen en vertegenwoordigers van bedrijven en gemeentes.

Ride volgend jaar in Westland
Volgend jaar, zondag 9 september 2012, vindt de Ride for the Roses plaats in het Westland. Burgemeester Pieter Litjens van Aalsmeer overhandigde de Ride-vlag aan burgemeester Sjaak van der Tak van het Westland. Hij overhandigde op zijn beurt de vlag aan Dick van Kerpel die deze met een aantal wielrenners van Koornstra (import- en exportbedrijf van groente en fruit en lokale sponsor van Ride for the Roses 2012) wederom op de fiets, naar het Westland bracht. Daar aangekomen werd de vlag overhandigd aan Jan Bogaard, Wethouder gemeente Westland van onder andere Sport. In 2012 start de Ride for the Roses als onderdeel van het meerjarige sponsorcontract met FloraHolland bij FloraHolland in Naaldwijk. Met de Pre Ride for the Roses blijft de sierteeltsector zich inzetten voor KWF Kankerbestrijding.

Bij de foto: Teamcaptains van de Pre Ride-teams tonen trots het recordbedrag van EUR 515.690.