Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 5 september 2011

UvA opnieuw hoogst genoteerde Nederlandse universiteit in QS-rankings

Gepubliceerd op 5 september 2011
Ranking
Foto: www.sxc.hu

De Universiteit van Amsterdam (UvA) is net als vorig jaar de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit in de QS World University Rankings 2011, die op maandag 5 september is gepubliceerd. De UvA is wel een aantal plaatsen gezakt en bezet nu wereldwijd plaats 63. Vorig jaar stond de UvA op plaats 56.

In de beoordeling per wetenschappelijke discipline staan Arts & Humanities en Social Sciences & Management in de wereldwijde top-50, beide staan op plaats 41. Natural Sciences bezet plaats 64 en Life Sciences & Medicine de 69ste plaats. Op het terrein van Engineering & Technology staat de UvA op plaats 177.

Beoordelingscriteria

QS World University Rankings is samengesteld op basis van wetenschappelijke reputatie (40%), werkgeversreputatie (10%), citaties (20%), de verhouding staf-studenten (20%), het aandeel internationale wetenschappelijke staf (5%) en het aandeel internationale studenten (5%).

Wereldwijde top 3

De University of Cambridge (GB) voert de lijst aan, gevolgd door Harvard University (VS) op de 2de plaats en Massachusetts Institute of Technology (MIT, VS) op plaats 3. In totaal staan er drie Nederlandse universiteiten in de top 100: UvA (63ste), Universiteit Utrecht (80ste) en Universiteit Leiden (88ste).