Gemeente Roerdalen


Nieuwe website Gemeente Roerdalen: 'Ontdek Roerdalen' in de lucht

Vanaf vandaag is de nieuwe toeristische website www.ontdekroerdalen.nl in de lucht. De website biedt een bezoekers een kennismaking met alle toeristische en recreatieve facetten van Roerdalen. Via vier thema's worden de bezoekers meegenomen op een kennismakingsreis door Roerdalen: `Dagje Eropuit', `Beleef de Natuur', `Actief op pad' en `Bezoek Roerdalen'. Een groot aantal pakkende foto's, interessante teksten en enkele filmpjes geven bezoekers een goede indruk van wat Roerdalen allemaal te bieden heeft. Voor gedetailleerde informatie kan de bezoeker doorklikken naar websites van de lokale aanbieders.

Rondom de lancering van de website organiseert de gemeente een wedstrijd. Ook de bezoekers van de website kunnen binnenkort de lucht in. Tot en met 19 september kunnen zij hun tips voor een leuk dagje Roerdalen naar info@roerdalen.nl mailen. Uit de inzendingen trekt wethouder Wolfhagen twee prijswinnaars die een ballonvaart mogen maken boven Roerdalen met hem als gids bij ballonvaartbedrijf Leon Kurstjens uit Montfort. De inzendingen komen in de rubriek `Leuke uitjes' op de website te staan.

Bundelen en doorverwijzen

Wethouder Wolfhagen: "Met deze website willen wij Roerdalen op de kaart zetten als aantrekkelijke toeristische trekpleister. Waar het goed toeven is met grote en kleine geluksmomenten ofwel kleinschalig toerisme. Onze toeristische promotiecampagne heet natuurlijk niet voor niets: `Klein Geluk uit Roerdalen'. Om te scoren als toeristische gemeente heb je twee dingen nodig: goede promotie en goede dienstverlening door de toeristische ondernemers. Op beide fronten zetten we momenteel flinke stappen voorwaarts. De website bundelt alle aanbod en geeft een duidelijk overzicht. Als mensen interesse hebben in een bepaalde activiteit of meer willen weten verwijzen wij hen door naar bijvoorbeeld de VVV of onze ondernemers. Wij faciliteren, zij doen de rest."

Ontdek Roerdalen.nl

Op de startpagina krijgen bezoekers via nieuwsberichten en blikvangers actuele informatie over wat er in Roerdalen te doen is. Bij `Dagje Eropuit' vinden bezoekers informatie over kastelen, molens, ateliers en galeries, musea en monumenten en workshops. Bij `Beleef de Natuur' staan onder andere alle bijzondere gebieden van de gemeente beschreven inclusief mooie foto's. Bij `Actief op pad ` kunnen bezoekers kiezen of ze te voet, per fiets, te paard, aan het water of in de lucht Roerdalen willen ontdekken. Bij `Bezoek Roerdalen' is een omschrijving van alle kernen te vinden inclusief alle horecagelegenheden en overnachtingsmogelijkheden.

Veel info

Bezoekers kunnen bij de rubriek Ontdek Roerdalen een kaart vinden met de belangrijke gebouwen in Roerdalen. Via deze interactieve kaart kan men snel en overzichtelijk de benodigde info vinden. Voor Duitse en Engelstalige bezoekers is een klein stukje van de website vertaald. In de evenementenkalender zijn alle evenementen in Roerdalen te vinden. De komende maanden wordt de website verder aangevuld.

Laatst bijgewerkt op 05-09-2011