Politie Rotterdam-Rijnmond

Description: Datum incident: 05-09-2011 Locatie: Prins Alexanderlaan Rotterdam


ROTTERDAM - In de nacht van zaterdag 3 september op zondag 4 september hield het Skwibusteam een grootschalige drugscontrole bij een discotheek aan de Prins Alexanderlaan. Bij de controle hielden agenten 62 verdachten aan.




De circa 1000 bezoekers van de discotheek werden tussen 22.00 en 2.00 uur door speurhonden onderzocht op bezit van verdovende middelen. Bij de controle hanteerden agenten een sluissysteem, waardoor bezoekers langs de speurhonden werden geleid.

Agenten hielden 62 verdachten aan voor de Opiumwet. De verdachten zijn in de leeftijd van 17 tot 34 jaar. 21 verdachten zijn overgebracht naar het Bureau Slotlaan. De overige verdachten hadden minder dan de maximaal toegestane gebruikershoeveelheid drugs bij zich. Van de 21 overgebrachte verdachten is met 18 personen een schikking getroffen, varierend van 350 euro tot 850 euro, met een totaalbedrag van 5090 euro. Zij zijn na betaling heengezonden.

Tegen drie verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Twee van hen hadden tientallen XTC pillen bij zich. Bij de derde verdachte werd 140 gram cocaine aangetroffen.

#Persberichten van De Politie Rotterdam-Rijnmond