Belgische Federale Overheid


* Ecolabel zet u in de bloemetjes

Ecolabel zet u in de bloemetjes

Datum: 05 september 2011

Het Europese Ecolabel wordt toegekend aan alle producten en diensten die een beperkte impact hebben op het milieu. Om de bekendheid en de herkenbaarheid van het label een extra duwtje in de rug te geven, organiseert de federale overheid een evoluerende, real time campagne. Via de website www.ecolabel.be Externe link kunt u deelnemen aan een wedstrijd om kans te maken op allerlei ecologisch verantwoorde prijzen.

Maak kans op 10 000 prijzen

Wie het juiste antwoord op de twee wedstrijdvragen kan geven en een goede gok waagt op de schiftingsvraag, maakt kans op een eigen plantje in de serre van het Proefcentrum voor Sierteelt te Destelbergen. Alle plantjes zijn Gentse azalea's, een erkend streekproduct.

Aan elk plantje is een duurzame prijs verbonden. Het type prijs wordt bepaald door de kleur van de bloem. Bij elke speelronde (vier in totaal) worden 2 500 azalea's weggegeven. In totaal zijn er 10 000 prijzen te winnen. De prijzen variëren van een LED-TV tot verf, interieuradvies, hotelovernachtingen, schoonmaak- en verzorgingsproducten en vouchers voor Ecolabel-producten.

Het ontluiken van de plantjes is live te volgen op de website. Om de twee uur wordt er een foto genomen van elk plantje in de serre. Zo kunt u de groei van uw azalea live volgen op www.ecolabel.be Externe link en/of via Facebook.

Over Ecolabel

Het Europees Ecolabel is een onderscheiding voor producten en diensten die het milieu weinig belasten. Daar wordt streng op toegekeken, want de volledige levenscyclus moet duurzaam zijn, van het begin (productie) tot het einde (recyclage of verwijdering). Het label is een initiatief van de Europese Unie en bestaat al sinds 1992. Het is erkend door alle EU-landen plus Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Het is te herkennen aan het blauw-groene bloemlogo.

Meer informatie vindt u op www.ecolabel.be Externe link .