Provincie Overijssel

Nieuwe buslijn naar Zwolse Voorsterpoort

5 september 2011

Maandagochtend 5 september 2011 opende gedeputeerde Gerrit Jan Kok, verantwoordelijk voor mobiliteit in Overijssel, samen met wethouder De Heer van de gemeente Zwolle officieel buslijn 6. Deze lijn rijdt vanaf 5 september rechtstreeks van station Zwolle naar bedrijventerrein Voorsterpoort. Voor alle reizigers van buslijn 6 was er een krantje en een croissantje.

Zwolle Kampen Bereikbaar

De bus naar bedrijventerrein Voorsterpoort is een van de initiatieven van Zwolle Kampen Bereikbaar om de bereikbaarheid van bedrijven te verbeteren. Samen met het bedrijfsleven, gemeente Zwolle en Kampen zet de provincie Overijssel zich in voor slim werken en slim reizen. Zwolle Kampen Bereikbaar wil in samenwerking met werkgevers een structurele reductie bewerkstelligen van 5 procent van het aantal autokilometers tijdens de spits in het woon-werk- en zakelijk verkeer.

Route-informatie

Buslijn 6 rijdt op werkdagen tijdens de ochtendspits en avondspits ieder kwartier. De dienstregeling sluit uitstekend aan op de aankomst- en vertrektijden van treinen op station Zwolle. Speciaal voor parttimers rijdt tussen de middag de bus ieder half uur vanaf het station naar Voorsterpoort en weer terug. Op bedrijventerrein Voorsterpoort is er voorlopig één halte aan de Grote Voort. De bus vertrekt aan de noordzijde van het station. Meer informatie over de reistijden is te vinden op de website van vervoerder Syntus.

Aftrap e-fietsproject

Een ander middel om de autokilometers te verminderen binnen Zwolle Kampen Netwerkstad is het gebruik van de e-fiets. Donderdag 8 september 2011 verricht gedeputeerde Gerrit Jan Kok de officiële aftrap van het e-fietsproject bij Hogeschool Windesheim. Dit is een project om werknemers te bewegen om (ook eens) voor de elektrische fiets te kiezen als reismiddel in plaats van de auto.