Persmededeling Astra Faam: brand in Frisia-fabriek

Persbericht van Astra Faam B.V.

In de spekjes-productielocatie van Astra Faam B.V. te Harlingen (NL), vooral bekend van de Frisia-spekjes, heeft op maandag 5/9/2011 een hevige brand gewoed. De productieruimte werd vernietigd. Het kantoor, de inpakruimte en het voorraadmagazijn van eindartikelen konden grotendeels gered worden uit de brand.

Het bedrijf heeft tijdig alle personeelsleden kunnen evacueren. Er zijn geen slachtoffers gevallen en er is niemand gewond geraakt.

Ten gevolge van deze brand zal de spekjes-productie tijdelijk elders moeten worden ondergebracht. Momenteel zijn de contacten lopende om dit te bewerkstelligen.

De directie en het volledig management van Astra Faam B.V. zal alles in het werk stellen om de ongemakken naar klanten toe zo beperkt mogelijk te houden.

De werkgelegenheid van de Astra Faam site (circa 65 personen) blijft gegarandeerd. Er wordt onderzocht om het personeel tijdelijk in een van de andere productiesites van de groep in te zetten.

Astra Faam B.V., onderdeel van Astra Sweets N.V., stelt in Nederland totaal zo'n 200 mensen tewerk verdeeld over 2 productiesites. De groep is verzekerd voor de geleden schade en zal alles in het werk stellen om de beschadigde delen van de productiesite in de komende maanden her op te bouwen.

Links:
http://www.astrasweets.com



Razende Robot Reporter