Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bedrijven wisselen gemakkelijker elektronisch gegevens uit met overheid dankzij koppeling Digipoort en CertiONE

Nijkerk, 5 september 2011 - Dankzij de gerealiseerde koppeling tussen

De overheid ontvangt jaarlijks bijna 15 miljoen facturen. 2 miljoen daarvan zijn gericht aan de rijksoverheid, die zichzelf als doel gesteld heeft om tegen 2014 maar liefst 80 procent van haar inkoopfacturen elektronisch te ontvangen. Hiermee kan de rijksoverheid tot ¤ 8 miljoen per jaar besparen. Wannneer het bedrijfsleven overstapt op e-factureren is de geschatte besparing nog veel groter, maar liefst 600 miljoen euro. Om elektronisch factureren te stimuleren, heeft de overheid de portaalsite Digipoort in het leven geroepen.

Aansluiten op Digipoort
Via Digipoort kunnen bedrijven eenvoudig, beveiligd elektronisch gegevens uitwisselen met de overheid. Als standaard bestandsformaat voor haar elektronische inkoopfacturen heeft de overheid gekozen voor UBL 2.0. UBL of Universal Business Language, is een internationale standaard die in steeds meer landen wordt toegepast. Het is voor bedrijven op tweeërlei manieren mogelijk aan te sluiten op het overheidsplatform. Sommige bedrijven dragen zelf zorg voor de technische verbinding, met ondersteuning van Logius, de dienst Digitale Overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Andere bedrijven besteden het technisch realiseren van de aansluiting uit aan een gespecialiseerde e-invoicing service provider.

Snelle koppeling via Certipost
Certipost is zo'n e-invoicing provider. Om het voor bedrijven nog gemakkelijker te maken aan te sluiten op Digipoort, heeft Certipost een koppeling gerealiseerd tussen Digipoort en CertiONE, het sterk beveiligde platform van Certipost voor het uitwisselen van digitale bedrijfsdocumenten. Het platform werkt als een soort sorteercentrum en vertaaldienst, waarbij facturen van een bedrijf snel en foutloos worden omgezet naar UBL 2.0-formaat en vervolgens worden afgeleverd op Digipoort. Het platform van Certipost voor e-factureren is zowel gemakkelijk te integreren met alle gangbare boekhoud- en ERP-systemen als met maatwerksoftware. Dankzij CertiONE kunnen ondernemingen hun factureringsproces volledig automatiseren en hun operationele efficiency optimaliseren, zonder dat zij in hun eigen bedrijfsprocessen hoeven in te grijpen.

Laagdrempelig
'De voordelen van e-factureren zijn evident. Een lagere foutenmarge, grotere veiligheid, de besparing op papier-, verzendings- en archiveringskosten en de snelheid van het berichtenverkeer, waardoor facturen sneller kunnen worden afgehandeld', zegt Gert Roeckx, CEO van Certipost. 'Desondanks zien veel bedrijven op tegen de overgang van papier naar elektronisch. Ze zijn bang dat dit veel rompslomp met zich meebrengt. Dankzij CertiONE en de koppeling met DigiPoort kunnen bedrijven de overstap naar elektronisch factureren nu probleemloos en in een kort tijdsbestek maken.'

KPN en Overtoom zijn twee bedrijven die zich sinds kort bij Certipost hebben aangesloten om toegang te krijgen tot Digipoort.

###

Over Certipost
Certipost is een ervaren specialist in beveiligd elektronisch documentenverkeer tussen bedrijven, overheden en particulieren in heel Europa. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is gevestigd in België met vertegenwoordiging in Nederland. Tal van ondernemingen uit diverse sectoren, zoals Philips, Etos, Overtoom en Q8, doen al jaren een beroep op Certipost voor elektronisch factureren (e-Invoicing) en voor elektronische documentuitwisseling in de toeleveringsketen (e-Supply). Certipost werkt ook mee aan een aantal Nederlandse digitale projecten zoals Digipoort (documentenverkeer tussen overheid en bedrijven), Bouwend Nederland (tussen bouwbedrijven) en Vecozo (tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders). Meer informatie op www.certipost.nl




Ingezonden persbericht